BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Talihsiz garsona 250 ayrı dava

Emin Ferik'in kimlik bilgilerine ulaşan kimliği belirsiz kişiler paravan şirket kurup piyasayı 6 trilyon dolandırdı.

Abone ol

Bursa'da kimlik bilgileri çalınan 32 yaşındaki 2 çocuk babası Emin Ferik'in kimlik bilgilerine ulaşan kimliği belirsiz kişiler, Ferik'in kimlik bilgileriyle paravan şirket kurup piyasayı 6 trilyon dolandırdı.

Adına 4 ayrı bankadan 25 ayrı ilde toplam 6 trilyonluk çek kesilen ve 10 kez gözaltına alınan talihsiz garson, hakkında açılan 250 davanın 35' inden berat etti.

Bursa'nın Kestel ilçesinde bir restoranda garsonluk yapan Emin Ferik'in 2 sene önce kimlik bilgilerine ulaşan kimliği belirsiz şahıslar, Ferik'in kimlik bilgileri ile çıkardıkları sahte nüfus kağıdıyla garsonun adına "Emin Çelik Kapı İnşaat İzalasyon A.Ş. isminde paravan şirket kurdu. Şahıslar 4 ayrı bankadan paravan şirket adına çek alıp piyasaya sürdü.

Bu yolla 6 trilyonluk vurgun yapan şahıslar ortalıktan kayboldu. Bir süre sonra merkez Yıldırım ilçesindeki evine İstanbul 10. Asliye Ceza
Mahkemesi'nden gönderilen mahkeme kağıdını alan garson Emin Ferik, mahkemenin yolunu tuttu. 11 bin TL tutarında karşılıksız çek kestiği gerekçesiyle mahkemelik olan Emin Ferik, mahkemeye "Benim çekle ne işim olur, 6 senedir Bursa'daki bir restoranda garsonum" dedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti "Hayır sen şirket sahibisin, bu imza sana ait değil mi?" diye sorunca talihsiz garson şok oldu.


Talihsiz garson'un ifadesi doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyeti ve Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, Emin Ferik adına en son Kavacık Mahalle Muhtarlığı'ndan Emin Çelik adına nüfus cüzdan talep belgesi alındığını, Beykoz Nüfus Müdürlüğü'nden Emin Ferik'in kimlik bilgileriyle farklı resimle sahte kimlik çıkarıldığını tespit etti. Beykoz ilçesinde kurulan Emin Çelik Kapı İnşaat İzolasyon A.Ş. adına 4 ayrı bankadan çek koçanı alan dolandırıcıların bu yolla piyasayı 6 trilyon dolandırdığı tespit edildi.


25 İLDE 250 AYRI DAVA

Türkiye'nin 25 ayrı ilinde kesilen karşılıksız çekler yüzünden alacaklarının peşine düşen mağdurlar, garson Emin Ferik'i rahat bırakmadı. Talihsiz garson hakkında 2 yılda 25 ilde toplam 250 adet dava açıldı. Parasızlık yüzünden avukat bile tutamayan Ferik, 2 yıldır il il sürdürdüğü hukuk mücadelesinde 35 davadan berat etti. 2 yıl boyunca polis tarafından 10 kez gözaltına alınan Emin Ferik, kendisinin haberi olmadan hakkında dava açılmaya devam edildiğini, bu yüzden sürekli aranmasının bulunduğunu söyledi. Rahatça dışarıya çıkıp gezememekten yakınan talihsiz garson, "2 senedir il il dolaşıyorum, her mahkemede en az 300 TL dosya parası veriyorum. 2 senedir bu işten kurtulmak için 50 bin TL masraf yaptım. Bildiğim mahkemelere gidiyorum, bilmediklerimden aramam çıkıyor. 10 kez nezarette yattım. Artık birilerinin bu işe dur demesini istiyorum, eve götürecek ekmek parası bile bulamaz hale geldim" diye konuştu.

Ferik, başına gelen olayla ilgili halen Beykoz Adliyesi'nde soruşturmanın devam ettiğini belirtti.