BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya kültürü Ankara'ya taşınıyor

Malatya Valiliği'nce düzenlenen Malatya Günleri etkinliğinde konserden şiir dinletilerine kadar tüm etkinlikler ücretsiz gezilebilecek.

Abone ol

Malatya Valiliği'nce Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Malatya Günleri” 07-10 Ekim tarihleri arasında gezilebilir.

Malatya Günleri etkinliğiyle Malatya’nın tarihi, coğrafi, kültürel ve ekonomik değerlerinin ulusal ve uluslar arası alanda tüm yönleriyle tanıtımının sağlanması amaçlanıyor.

Etkinliğe devlet erkanı, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, bürokrasi, kültür ve sanat camiası, akademik camia ve medyadan önemli isimlerde katılacak. Konser ve çeşitli aktivitelerinde yer alacağı etkinliklere katılım ise ücretsiz olacak.

250 bin ziyaretçi hedefi

250 bin ziyaretçinin beklendiği etkinlikte Ankaralılar Kutsi konseri, Kenan Işık şiir dinletisi, Kemal Sunal standı ve Ali Sunal söyleşisi, Turgut Özal standı ve,Malatya Sultansuyu Harasının yarış atları gösterisi, Malatya Musiki Cemiyeti Konserleri (Korolar Yarışıyor programındaki Malatya Korosu), Malatya'nın folklorik, yöresel ve kültürel ürünlerini görme ve Malatya mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma imkânı başta olmak üzere birçok etkinliği izleme fırsatına da sahip olacaklar.

150 firma katılıyor

Şu ana kadar Değişik sektörlerden 150 firma katılım için müracaat etmiş olup, Malatya Günleri etkinliklerinde ayrıca resim, fotoğraf, seramik, heykel vb. eserlerden oluşan sergiler de yer alacaktır.