BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aldatılan eşler dedektife koşuyor

Bursa'da eşinin kendini aldattığından şüphelenen çiftler, soluğu özel dedektif bürosunda alıyor.

Abone ol

 Uluslararası Dedektifler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Erdoğan, "Özellikle bayanlar başta olmak üzere eşinin sadakatsizliği noktasında çiftler soluğu büromuzda alıyor" dedi.

 
Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen çiftler, özel dedektif bürolarına giderek eşlerini takip ettiriyor. Dedefktifler, özel hayata müdahale edilmeksizin kamuya açık mekanlarda şüphelenilen eşleri, fotoğraf ve video kanalıyla görüntülüyor. Çekilen görüntü ve fotoğrafları bir dosya halinde takibi isteyen kişiye veren dedektif, böylelikle görevini tamamlamış oluyor.

Uluslararası Dedektifler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa'nın ilk özel dedektifi Cemal Erdoğan, "Eşinin sadakatsizliği noktasında çiftler büromuza başvuruyor. Bu konuda, özellikle de kadınlar daha fazla müracaat ediyor. Ayrıca bazı kurumsal firmalar da, karşılıklı ticaret ilişkisine girecekleri firmaların güvenilirliği konusunda bizden araştırma yapmamızı istiyor" diye konuştu.

Bursa'da ilk olan Sır Dedektiflik şirketini kurduğunu ifade eden Erdoğan, "Kamuda 22 yıllık jandarma teşkilatındaki bilgi beceri ve mesleki tecrübelerimizi, özel hayatta da olmazsa olmazımız, toplumsal ihtiyaçlar noktasında insanlarımıza sunuyoruz" şeklinde konuştu.
Özel dedektiflerin avukatlarla birlikte çalışma yapmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü.


"Özellikle avukatlar, müvekkilleriyle alakalı, özel hayata müdahale etmeksizin, kamuya açık alanlarda elde ettiğimiz görüntü ve fotoğraflarlı mahkemeye sunabilir. Davanın seyrine etki edecek, sağlıklı ve yasal verilerin toplanması konusunda Avrupa'da olduğu gibi dedektiflerle işbirliği içinde olmalıdır."


Ücretlendirme konusunda standart bir ücret bulunmazken, ücret kişilerin talepleri doğrultusunda istenilen belgeler, çevre ve mekanın durumuna göre değişiyor.