BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Kuş gribi Batmana yapıştı

Batman’da ilk olarak Gercüş İlçesi'ne bağlı Boğazköy’nde ortaya çıkan kuş gribi vakalarına yenileri eklendi.

Abone ol

Kent merkezindeki iki mahalle, Beşiri İlçe merkezi ve Batman merkeze bağlı iki köyde ölen kanatlı numunelerinde H5N1 virüsü çıkınca, bu bölgeler karantinaya alındı ve kanatlı hayvan itlafına başlandı.

Batman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, kentin Yavuz Selim ve Hilal Mahalleleri, merkeze bağlı Soğuksu ve Oymataş köyleri ile Beşiri İlçe merkezinden alınan numunelerin Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderildiğini ve sonuçların pozitif çıktığını söyledi. Özer, “Dün gece Yavuz Selim Mahallesi’nde 293 kanatlı hayvan itlaf ettik. Bu sabah yapılmak istenen itlaf çalışmalarına bazı mahalle sakinleri karşı çıkınca itlaf işlemini belediyeye devrettik. Bizim ekiplerimiz kırsal kesimdeki çalışmaları yapacak. Korkumuz kuş gribinin kent merkezinin tamamına yayılmasıdır” diye konuştu.

Belediye, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri vakaların görüldüğü mahalle ve köyler ile Beşiri ilçe merkezinde itlaf, ilaçlama ve sağlık taramasını sürdürüyor. Kuş gribine rastlanan yerleşim birimleri karantinaya alındı.
Batman Valiliği'nin talimatı üzerine Batman merkez, ilçe ve köylerinde bugün verilen Cuma hutbesinde de kuş gribi konusu işlendi, vatandaşların dikkatli olması istendi.