BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL

Medya aşka vuruldu

Kimine göre ticari kimine göre aşıklar günü. İşte Sevgililer Günü'nde medyada çıkan haberler;

Abone ol

Kimine göre duygusal, kimine göre ise ticari bir anlamı var. Kişiye özel anlamıyla bir “Sevgililer Günü” daha geride kalırken, haftalar öncesinde başlayan telaş, medyanın da yakın markajındaydı.

Ulusal gazetelerin çoğu, Sevgililer Gününe özel alışveriş ekleri verirken, firmalar özel reklam filmleriyle dikkatleri çekmeye çalıştı. Medya Takip Merkezi’nin “Aşk’ın medya yansımaları”nı kapsayan araştırması, medyanın konuya hayli ilgili olduğunu ortaya koydu. İşte sonuçlar…

Sevgililerin bu özel günü nasıl kutlayacakları, ne hediye alacakları ile ilgili telaşları, haftalar öncesinden başlarken, firmalar da farklı seçenekler öneren reklam filmleriyle, tercih edilmek için yarıştılar.

Sevgililer Günü için mağazaların yaptıkları özel indirimler, alışveriş merkezlerinde yapılan süslemeler, basında yer alan haberler, firmaların özel kampanyaları derken, Şubat başı itibariyle baktığımız her yerde “aşk”ı gördük.

MTM, 1-15 Şubat tarihleri arasında medyayı yakın takibe alarak, Sevgililer Günü ile ilgili ne kadar haber yapıldığını tespit etti. Araştırma sonuçlarına göre, bu süre içerisinde 199 gazete ve dergide toplam 2 bin 434 haber yayınlandı.

Ulusal gazeteler ve özellikle kadınlara yönelik dergiler, Sevgililer Günü için özel ekler verirken, yine bu yayınlarla birlikte dağıtılan ve çeşitli alternatifler sunan insertler de dikkat çekiciydi.

Konu, 41 gazetenin birinci sayfalarına toplam 115 kez taşınırken, güne birinci sayfadan en çok yer veren gazeteler, Hürriyet, Vatan ve Milliyet oldu.

217 köşe yazarı, 276 kez Sevgililer Günü’nü yazdı…
Araştırma sonuçlarına göre 15 günlük süreçte, 217 köşe yazarı, toplam 276 kez “aşk”ı ve “Sevgililer Günü”nü konu edindi. Ece Vahapoğlu, Kubilay Keskin, Aykut Işıklar, Burhan Ayeri, Bülent Cankurt ve Sevim Gözay, Sevgililer Günü’nden en çok bahseden yazarlar oldular. //