BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kurtulmuş'tan Erbakan'a soğuk duş

Saadet'te sular durulacak gibi değil. SP lideri Numan Kurtulmuş, bugün Ankara'da Erbakan'ı ziyaret etti.

Abone ol

Sürpriz görüşmeden bir sonuç çıkmadı.. Erbakan yönetimden kongre kararı almasını istedi. Kurtulmuş bu isteğe karşı çıkarak, yeterli delege çıkması halinde mümkün olabileceğini söyledi.

Kongre sonrası aralarında anlaşmazlık çıktığı iddia edilen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Necmettin Erbakan biraraya geldi. Balgat'ta Erbakan'ın evinde yapılan görüşme 1,5 saat sürdü.

ERBAKAN: GİK DİREKT KONGRE KARARI ALSIN

Haber5.com Erbakan Hoca-Numan Kurtulmuş görüşmesinin en önemli bölümüne ulaştı.

Görüşmede Erbakan Hoca, Kurtulmuş'tan genel başkanlık yetkisini kullanarak GİK'ten direkt kongre kararı aldırmasını istedi.

 Şevket Kazan Önder Sav'a gitti
Ankara'da sürpriz görüşme. Partinin ağır toplarından Şevket Kazan CHP'nin etkili ismi Önder Sav ile görüştü. Ayrıntılar için tıklayın..


KURTULMUŞ: KENDİMLE ÇELİŞİRİM

Kurtulmuş ise cevaben; yeni bir kongrenin davaya ve teşkilatlara zararlı vereceğini; bunu kongre sonrası medyada ve birçok mecrada anlattığını; yeni kongre kararı alırsa kendisiyle çelişmiş olacağını belirtti.

KURTULMUŞ: YETERLİ İMZA TOPLANIRSA KONRGREYE GİDERİZ

Kurtulmuş, delegelerden yeni kongre talebi gelirse, yeterli imza toplanırsa parti tüzüğünün gereklerini yapacaklarını, o zaman kongreyi de toplayacaklarını ifade etti.

Bu önemli görüşmeden yeni kongre konusunda herhangi bir sonuç çıkmadı.

"FATİH'İ BAŞBAKAN YAPACAĞIM" SÖZÜNE YALANLAMAMA

SP'de kongrenin yenilenmesini isteyen Erbakan görüşme öncesi yakın çevresine 'Fatih'i başkan yapacağım' dediği iddia edildi. Erbakan Ailesi bu iddiayı reddetti. Bu açıklamanın Erbakan Hoca tarafından yapılmadığı belirtildi.

"KONGRE İÇİN YETERLİ İMZA VAR" MESAJI ÇEKİLDİ

Öte yandan Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman delegelere "Olağanüstü Kongre için delegelerimizin çoğunluğunun imzası Hocamıza takdim edilmiştir" mesajı çekti ve delegelerden yeni kongre için yeterli desteği aldıklarını iddia etti.

KONGRE İSTEYEN DELEGE SAYISI 130

Saadet Partisi Genel Merkezi’nden ise Erbakan- Kurtulmuş görüşmesi öncesi "Şu anda alınmış bir kongre kararı yoktur. Henüz resmi olarak bize ulaşan olağanüstü kongre talebi olan delege sayısı 130`dur ve bu başvurunun 15`i de yine noter kanalıyla imzalarını ve taleplerini geri çekmiştir" şeklinde bir açıklama geldi.

Bu arada GİK üye listesinin yeniden belirlenmesi için 646 delegenin imzası gerekiyor.