BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,66
ALTIN 2.394,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de turizm şenliği başladı

Gümüşhane’de bu yıl 17.’si düzenlen ve üç gün sürecek olan “Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği” yağışa rağmen coşkulu şekilde başladı.

Abone ol

Gümüşhane'nin Zafer meydanında, şenlik için Gümüşhane’ye gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan şenlikte daha sonra Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına şenlik komitesi adına Vali Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından çelenk sunuldu.

Şenlik kortejinin Zafer Meydanı üzerinden törenlerin yapılacağı Atatürk Caddesine kadar yürümesinin ardından sanat sokağı açılışı gerçekleştirildi ve şenlik fuarının gezildi. Bu bölümde havanın yağışlı olması nedeniyle protokol konuşmalarından sadece Belediye Başkanı Canlı’nın konuşması gerçekleştirildi. Başkan Canlı konuşmasında bu yıl 17.’si yapılan şenliğin herkesin desteği ile gerçekleştirdiklerini belirterek “Bu yıl zamanını ayıran, davetimize icabet eden ve bizleri çok mutlu eden Türkiye’mizin değişik yerlerinden gelen dostlarımızı burada görmekten çok büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl festivalimizi herkesin katkıları ile Atatürk Caddesine aldık. Güzel başladık ama yağmur biraz engel oldu. İnşallah bundan sonraki etkinliklerimizde yağmurun azizliğine uğramayız. Bu festivalin bu noktaya gelmesinde katkı koyan herkese müteşekkiriz. Gümüşhane’de son yıllarda sosyal, ekonomik, kültürel yönden güzel gelişmeler oluyor” dedi.

Şenlik programı yağışın duraklamasıyla birlikte halk oyunları ve animasyon gösterileri ile devam etti. Program kapsamında bu akşam Gümüş Otel’de Dilaver Cebeci şiir akşamları, Atatürk Caddesinde Türk Halk Müziği konseri ve Atatürk Parkında Açık Hava Sineması etkinlikleri icra edilecek.

Şenliklerin açılış programına Vali Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Şerafettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kamu kurum müdürleri, il dışından gelen dernek başkanları, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.