BIST 10.109
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.410,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bilgi Evleri üyelerine yangın eğitimi

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri üyeleri 22 Temmuz Perşembe günü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitimle yangına karşı bilinçlendi.

Abone ol

Bahçelievler Kocasinan’da bulunan İBİTEM’in bir günlük eğitim programına katılan üyeler aldıkları teorik ve pratik eğitimle, yangın anında neler yapabileceklerini öğrendi.

Üyelerinin birçok alanda bilinçli ve sorumluluk sahibi olmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlemeyi hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, bu tür eğitici etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Kısa süre önce başlatılan trafik eğitiminin ardından üyeler bu defa da yangın konusunda aldıkları eğitimle daha bilgili ve bilinçli hale geldi. Beş bilgi evinden toplam 50 üyenin katıldığı itfaiye eğitiminde üyeler, yangın anında yapılması gerekenler, ilk yardım, yangına müdahale ve yangın ihbarı konularında faydalı bilgiler edindiler. Gördükleri teorik dersin ardından itfaiye araçlarını yakından tanıyan üyeler, yangın söndürücülerle yangın maketine müdahale ederek tatbikat yaptılar.

Özellikle yaz aylarında artan bir tehdit olan yangın konusunda eğitim alan üyeler, aldıkları bu eğitimden memnun olduklarını ve bu sayede, bundan sonra karşılaşabilecekleri olası bir yangın ihtimaline karşı artık daha bilinçli olacaklarını söylediler.