BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

15 yavrusuyla sokakta kaldı

Pitbull cinsi köpeklerin toplatılacağı ve sahiplerine de ceza verileceği haberlerini okuyan Giresun’un Görele ilçesinde bir Pitbull sahibi hamile Pitbull’u sokağa attı.

Abone ol

Giresun'un Görele ilçesinde sokağa atılan hamile Pitbull bir batında 15 yavru doğurdu.

Pitbull cinsi köpeklerin toplatılma kararından sonra Giresun’un Görele ilçesi Hendekbaşı Mahallesi’nde aynı cins bir köpek 15 yavrusuyla sokakta kaldı. Yavrulara ve annelerine ilçe esnafı sahip çıkarken, Hendekbaşı Mahalle Muhtarı Nadi Çıtlak, Daylı Köyü Muhtarı Hüseyin Avni Bektaş ve Hendekbaşı Kömürpazarı Sokak esnafı yavruların bakımını üslendiler. Dişi olan Pitbul köpeğinin sokaklarda başıboş dolaştığını ifade eden Esnaflardan Burhan Aksoy, “Başıboş dolaşan Pitbull cinsi bu köpekle benim erkek kurt köpeğim birlikte dolaşmaya başladı, sonuçta hamile kalarak 15 tane yavru doğurdu. Bu yavruları yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz ama nereye kadar. Biz yine de elimizden geldiği oranda sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Başıboş gezen pitbul köpeğine acıdıklarını ve sahip çıktıklarını belirten Hendekbaşı Mahalle Muhtarı Nadi Çıtlak, “Yavruların durumuna acıdık ve yakından ilgilenerek sahip çıktık. Bize Pitbull cinsi köpeklerin toplatıldığını bakanların cezalı duruma düştüğünü söylediler. Biz köpek yavrularına acıdığımız için bakıyoruz. Ben ve esnaf arkadaşlarım köpek yavruları için gerekeni yapıyoruz” diye konuştu.