BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  GÜNCEL

Kürtlerin sinsi Türkiye oyunu tutmadı!

KERKÜK'teki bayrak krizi sonrası Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki başlayan krizde gerilim Kürt siyasetçilerin son oyunu sonrası arttı.

Abone ol

Kürdistan Yurtseverler Birliği parlamenterleri dün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğin ziyaret etti.

Ziyaretten sonra yaptıkları şaşırtıcı açıklamada ise "Türkiye Kürdistan bayrağına karşı değil ve saygı duyuyor" dedi. Bunun üzerine Büyükelçisi Fatih Yıldız, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Kürdistan bayrağının Kerkük’te devlet kurum ve kuruluşlarında göndere çekilmesine karşıyız. Irak milletvekillerine IKBY bayrağının Kerkük resmi binalarına çekilmesine karşıyız dedim, muhataplarım bunu iyi anladı.”

Öte yandan Kerkük yerel yönetimi şehrin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bölgesi’ne katılıp katılmaması için oylamaya gidileceği bildirildi.

Irak Parlamentosu’nda bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) parlamenterlerinden oluşan bir heyet, dün Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni ziyaret etmişti.

Rûdaw’a konuşan KYB’li parlamenter Newzad Resul, “Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın isteği üzerine bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Irak ve Kerkük’teki son gelişmeler ele alındı” demişti.

“Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi hakkında karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık” diyen Newzad Resul, şöyle devam etmişti:

“Büyükelçisi, Türkiye’nin Kürdistan bayrağına karşı olmadığını ve saygı duyduğunu iletti. Ayrıca Türkiye’nin Kerkük’teki sorunun Irak anayasası kapsamında çözüme kavuşmasına yönelik destek olacaklarını da söyledi. Toplantıda bölgedeki diğer gelişmeler konuşuldu.”

KYB’li parlamenter, “Fatih Yıldız, Kerkük’teki Türkmen ve Arap temsilcileriyle biraraya gelerek, Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi meselesini daha fazla büyütmemeleri konusunda konuşmuş” dedi.

Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ise, Twitter hesabından Rûdaw Türkçe Servisi’ni etiketleyerek, şu açıklamaları yaptı:

“Bugün Irak Temsilciler Meclisi’ndeydik. Irak Temsilciler Meclisi'ndeki tüm muhataplarımıza, Kerkük'teki resmi binalara IKBY bayrağının bir emrivaki şeklinde çekilmesinden duyduğumuz rahatsızlık izah edildi.