BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
HABER /  GÜNCEL

Resmi Gazetede yayımlandı o belgeyi ibraz eden Suriyeliler...

Mesleğini icraya yetkili olduğuna dair belgeyi ibraz eden Suriyeli sağlıkçılara çalışma yolu açıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Suriyeli sağlıkçılar barınma ve göçmen sağlığı merkezlerinde çalışacabilecek. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve yürülüğe giren karar için tek bir şart var

Suriyeli sağlıkçılar, mesleğini icraya yetkili olduğuna dair belgeyi ibraz etmek kaydıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) kurulan barınma ve Sağlık Bakanlığınca koordine edilen göçmen sağlığı merkezlerinde çalışabilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yabancı Sağlık Meslek Mensuplarının Türkiye'de Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin geçici birinci maddesi, "Suriye uyruklu sağlık meslek mensuplarının muafiyet durumu" başlığıyla yeniden düzenlendi.

Buna göre, Suriyeli sağlıkçılar, mesleğini icraya yetkili olduğuna dair belgeyi ibraz etmek kaydıyla AFAD tarafından kurulan barınma merkezleri ile Sağlık Bakanlığınca koordine edilen ve AFAD'ın uygun gördüğü göçmen sağlığı merkezlerinde çalışabilecek.

Bu kişiler, yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasındaki "Diploma veya uzmanlık belgelerinin denkliği onaylanmış ve Bakanlıkça tescilleri yapılmış bulunmak" ile "Mesleğini icra etmesine kanunen engel hali bulunmamak" şartlarından muaf tutulacak.