BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Kurtlar Vadisine rakip dizi

Çok konuşulan Kurtlar Vadisi dizisine alternatif dizi geliyor. Ancak bu dizinin eskisinden bir farkı olacak.

Abone ol

Kurtlar Vadisi Irak sinema filmiyle büyük yankı uyandıran ve 15 gün içinde 3 milyon 135 bin 875 kişi tarafından izlenen ‘Kurtlar Vadisi’ dizisine alternatif geliyor.

“Meçhule Gidenler” adlı yeni dizide devlet-mafya ilişkileri irdeleniyor. Bu dizinin Kurtlar Vadisi’nden önemli bir farkı ise mafyaya karşı mücadele edenlerin kimliği. Bu kez usulsüzlüklerin peşinde Kurtlar Vadisi’ndeki gibi yasadışı şekilde hareket eden Polat Alemdar ve arkadaşları değil, gizli kapaklı işler çevirmeyen ve kurallar içinde görev yapan Türk Emniyet Teşkilatı mensupları var. Toplumsal sorunlara da atıfta bulunan dizide Kurtlar Vadisi’yle tanınan karakter rol alıyor. ‘Vadi’nin Laz Ziya’sı, Tombalacı Mehmet’i, Psikopat Erdal’ı yeni dizide de karanlık ilişkiler yumağında yer alacak. Dizinin yönetmeni ve senaryo yazarı Bülent Pelit, “Dizide derin devlet yok.” diyor. Galata Film’in yapımını üstlendiği dizide Ahu Tuğba ve Nuri Alço gibi Türk sinemasının tanıdık simaları da rol alıyor.

Yönetmen Bülent Pelit, hikayede derin devlet yerine kanuna göre hareket eden güvenlik güçlerinin işlendiğini söylüyor. Senaryoda organ mafyasının, kara para aklayan suç örgütlerinin faaliyetlerine temas edildiğini kaydeden Pelit, toplumsal sorunlara parmak basmayı da ihmal etmediklerini belirtiyor. Adalet sistemi, kapkaç olayları, insanların kolay yoldan zengin olma çabaları, aile ve komşuluk ilişkilerinin bozulması gibi konulara da atıfta bulunacaklarını aktaran Pelit, “Bizde mafyayı cilalayacak bir şey bulamazsınız.” diyor. “Kurtlar Vadisi’nde derin devlet var.” diyen Pelit, insanların dizideki kahramanlar ile kendilerini özdeşleştirdiğini ve bunun tehlikeli bir durum olduğunu sözlerine ekliyor.

Kurtlar Vadisi’nde Laz Ziya’yı oynayan İstemi Betil, Tombalacı Mehmet’i canlandıran Haldun Boysan ve Erdal Kömürcü adıyla tanıdığımız Sefa Zengin ‘Meçhule Gidenler’ adlı dizide yer alacak. İstemi Betil’in Suat adlı eski bir kabadayıyı canlandıracağı dizide, Haldun Boysan organ mafyasını, Sefa Zengin ise varoşlardan gelen Tetikçi Atmaca’yı oynayacak. Yönetmen Pelit, dizinin olayları bire bir yansıtma amacı taşımadığına, kurgu oluşturduğuna dikkat çekiyor. Dizide tecrübeli polisi oynayan Refik Göçer, daha önce de Türk sinemasında rol almış. Eski kick boks dövüşçüsü Göçer, dizinin başarılı olacağına inandığını söylüyor. Dizinin nisan ayında özel bir kanalda gösterime girmesi bekleniyor.

Bu arada Kurtlar Vadisi-Irak filmi Londra'da gösterime girdi. Türk vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde bulunan sinema salonları doldu. Woodgreen'daki Cineworld Salonu önünde toplanan Türk vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Haber: Çağrı Çobanoğlu