BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Daumun yenilgi mazereti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, ilk yarıdaki kötü oyunlarını sahanın kötü zeminine bağladı.

Abone ol

Ligdeki ilk mağlubiyetlerini aldıkları Ankaraspor maçı sonrası basına yaptığı açıklamada Daum, karşılaşmanın ilk yarısındaki kötü oyunu saha zeminine bağlayarak, saha şartlarına alışmak için 45 dakikaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Christoph Daum, karşılaşmanın ikinci yarısında çok iyi bir oyun sergilediklerinin altını çizerek, "Normalde duran toplar bizim güçlü özelliğimizdi. Ancak duran toplardan 2 gol yedik ve mağlup olduk. Ama bu yenilgi bizi şampiyonluk yarışından alıkoymaz" diye konuştu.

Alman teknik adam, ikinci yarıdaki iyi futbollarıyla birlikte girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini ifade ederek, "Özellikle Luciano'nun girdiği net gol pozisyonu golle sonuçlansaydı maçın sonucu kesinlikle böyle olmazdı. İkinci yarıda sergilediğimiz futbola bakarsak bu yenilginin bizi şampiyonluk yolundan alıkoyamayacağını düşünüyorum" dedi.

Karşılaşmanın hakemleriyle ilgili bir soruya cevap veren Daum, geçtiğimiz haftalarda hakemlerin zor bir iş yaptığını, haksız eleştirilere uğradıklarını gündeme getirdiğini belirterek, geçen hafta Samsunspor maçında Nobre'nin pozisyonunda hakemin çaldığı penaltı için bütün hakemlerin aynı kararı vereceği düşüncesinde olduğunu ve hakem Serdar Tatlı'nın özür dilemesine gerek olmadığını savundu.

Ankaraspor maçını yöneten hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun da zor bir karşılaşma yönettiğini söyleyen Alman teknik adam, "Bir sezon boyunca lehinize de aleyhinize de kararlar çıkabilir. Bunlar olacaktır. Şimdi bu maçın ardından da ben çıkıp hakemin performansı hakkında yorum yapmam" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi başkentte 2-1 yenerek puansız gönderen Ankaraspor'un Teknik Direktörü Giray Bulak, "Namağlup ve lider takımı yenmek, bu zamana kadar kimsenin başaramadığını başarmak bizi son derece mutlu etti" dedi.

Basın toplantısında, karşılaşmaya ilişkin değerlendirme yapan Bulak, bu galibiyetin kendilerine büyük moral verdiğini ifade ederek, "Her iki takımın da iyi mücadele ettiği bu karşılaşmada kazanmayı biz daha çok istedik. Ortaya tempolu bir futbol kondu. Sonuçtan memnunum" diye konuştu.

Giray Bulak, Fenerbahçe karşısında kazanılan 3 puanla birlikte kendileri için yeni bir dönemin başlayacağı inancında olduklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Bu galibiyetle yeni bir miladın başlangıcını gerçekleştirdik. Bu moralle çıkış yakalama adına çok daha hızlı hareket edebiliriz. Oyuncularımın kontrollü oyunu beni mutlu etti. Maçın hakemi ligin en iyi hakemlerinden birisi. Kontrollü bir maç yönetti. Hata yaptığı düşüncesinde değilim."