BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Irak bu filmi çok sevdi!

'Kurtlar Vadisi Irak' konu alındığı Irak'ta, gösterime girmemesine rağmen büyük ilgi gördü.

Abone ol

Irak gazeteleri film ile ilgili haberlerine geniş yer verdi.

10 milyon dolarlık dev bütçesiyle Türkiye'de ve gösterime her ülkede büyük ilgi toplayan "Kurtlar Vadisi-Irak" filmi, Irak'ta gösterime girmemesine rağmen büyük yankı uyandırdı. Irak'ın önde gelen gazeteleri filme geniş yer verdi. 

 Alarabia gazetesi film ile ilgili haberini, "Türkler ABD askerlerinin başına çuval geçirmeyi temenni ediyor" başlığıyla verdi. Gazete haberinde filmdeki oyuncuların Türkler'in intikamını aldığını yazdı. Haberde, "Iraklılar'ın acısını Türk vatansever oyuncu canlandırdı ve ülkesinin intikamını aldı" ifadesi yer aldı.

Aliticah Alakhar gazetesi de haberinde Alarabia gazetesi ile benzer ifadeler kullandı.

Aliticah Alakhar gazetesi haberini, "Kurtlar Vadisi, Irak'ın haklı direnişini canlandırdı ayrıca Türkler'in öcünü aldı" başlığıyla verdi. Gazetedeki haberde, "Bu filim Iraklılar'ın acısını hafızada canlı tutmak için en büyük başarıdır. Bu film ABD nin gerçek amaçlarını canlandırıyor ayrıca Türkler'in ne kadar vatan sever olduklarını ispatladı" ifadeleri yer aldı.

Almaşrık gazetesi haberini, "Türk Rambo, ülkesinin şeref intikamını filmde aldı" başlığıyla verdi. Filmin senaryosuna geniş yer veren gazete, film gerçeklerin üstüne kurulduğu ve senaryosunun gerçek bir olay olan 'çuval hadisesi' ile başladığını vurguladı.

Iraklı oyuncu Khdayir Abu Alabas ise filmi izlediğini ve çok beğendiğini dile getirerek, "Türk sinemasını tebrik ediyoruz. Bu filmi yapanlar özgürlüğü seven insanlardır. Türk devleti ve halkı her zaman Iraklıların her alanda yanında yer aldılar. Biz komşu Türkiye ile gurur duyuyoruz" dedi.

Iraklı ünlü kadın oyuncu Dr Şeza Salim ise, filmi henüz izleyemediğini ama filmin işgale karşı bir yapısı olmasından dolayı gerçeği anlattığını ifade etti. Dr Şeza Salim, "Komşu Türkler her zaman yanımızda olduklarını tekrar ispatladılar. Biz Irak oyuncuları olarak bu filmi görmesek de Hollywood filmlerinden daha iyi olduğundan eminiz, çünkü bu film bir gerçeği anlatıp işgale hayır diyor" dedi.

Iraklı Kürt kadın oyuncu Şirin Raşid ise, filmin aslında bölge halkının çektiği acıyı yansıttığını söyleyerek, "Ben bir Kürt oyuncu olarak Türkler'in Kuzey Irak'ta maruz kaldıkları davranışları kabul edemedim. Bölgede tarihin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Biz kardeş Türkler'e teşekkür ediyoruz. Bu film aslında çektiğimiz acıyı yansıtıyor. Böyle bir ortamda Iraklılar'ın sesini bir ölçüde duyurmayı amaçlıyor" diye konuştu.