BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kürtçe bilmediği için özür diledi!

Deniz otobüsünü kaçıran terörist Mensur Güzel'in kız kardeşi Şeyma Güzel, Kürt vatandaşlara ve annesine seslendi

Abone ol

Deniz otobüsünü kaçıran terörist Mensur Güzel'in kız kardeşi Şeyma Güzel mahkemede özür diledi.

Şeyma güzel ifadesinde, "Sizler ve Türk medyası bizi belki terörist ilan edeceksiniz. Ama hepimizin sonun öyle olmasını istemiyorsanız, siyasi infaz yapmayın. Ben BDP’nin gençlik çalışanıyım. Buraya gelmeden önce terörist ilan edildim" şeklinde konuştu.

KİMDEN ÖZÜR DİLEDİ?

BDP’li Milletvekili Sebahat Tuncel’in havaalanına götürdüğü belirtilen ve aynı zamanda deniz otobüsü kaçırma eyleminde öldürülen Mensur Güzel’in kız kardeşi Şeyma Güzel’in de aralarında bulunduğu 62’si tutuklu 67 sanık İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ifade veren Şeyma Güzel, "Asimile olmuş bir ailenin ferdiyim. 1992’de köyümüz boşaltıldığı için zorunlu olarak Türkiye metropollerinde yaşadım. Bu nedenle ana dilimi tam olarak konuşamıyorum. Ana dilimde savunma yapamıyorum. Dilimi iyi bilmediğim için annemden ve Kürt halkından özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

"SİYASİ İNFAZ YAPMAYIN"

Şeyma Güzel, savunmasında ise şu açıklamada bulundu: "Biz burada yargılanıyorsak, bizim siyaset hakkımız engellendi. Aslında sizler ve Türk medyası bizi belki terörist ilan edeceksiniz. Ama hepimizin sonunun öyle olmasını istemiyorsanız, siyasi infaz yapmayın. Ben BDP’nin gençlik çalışanıyım. Buraya gelmeden önce terörist ilan edildim. Suçlamaları reddediyorum. Siyaset yapma hakkımızı istiyorum ve bunun için de tahliyemi talep ediyorum. Aleyhimde ifade veren ismi bile belli olmayan kişinin beyanlarını kabul etmiyorum. Hepimiz birileri aleyhinde ifade verip tutuklanmasına neden olabiliriz"