BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  GÜNCEL

Guus Hiddink acı gerçeği haykırdı

Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink, basında hakkında yer alan eleştirilere içtenlikle karşılık verdi

Abone ol

"Kendinizi kandırmayın, altyapıya değer vermiyorsunuz. Altyapıda hocalara verilen ücretler çok az"

Bu sözler milli takımdan gönderilen Guus Hiddink'e ait. Tecrübeli hoca şu kritik soruyu sordu ve önemli bir çağrıda bulundu:

"U18'den 21'e kadar A Milli Takım'a kaç tane futbolcu geldi? Elimizdeki kadroyu zorlayacak futbolcu yoksa durup düşünmek gerek. Almanya gibi Türkiye'nin her yerinde futbol merkezleri ve futbol okulları kurulmalı. "

Hiddink,"Şurada Amsterdam'a dönüş bileti yerine 2012 bileti cebimizde olabilirdi. Bunu kim istemezdi... Ama olmadı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

"PARA ALMAK İÇİN KİMSEYİ ZORLAMADIM"

Teknik patron, TFF yönetimi ile iyi ayrıldığını ve kimseyi kırmamak için konularda fazla konuşmayı tercih etmediğinin altını çizdi. Ancak eleştiri konusu yapılan ücretiyle ilgili konu açılınca tebessüm ederek, "Bu parayı almak için kimseyi zorlamadım! Arz talep meselesi. Bu şartlarla çalışmayı kabul ettim. Eleştiriler iyi niyetli değil" dedi. 

"ZAMANIMIZ YOKTU"

Sabah'ın haberine göre, Hollandalı hoca içinde bulunduğu zorlu şartları anlatırken, "Şike olayları ortada, herkesin kafası karışık. Futbolcuların inişli-çıkışlı durumu ortada. Futbolcu ya sakat ya formsuz veya moralsiz. Milli maçlardan önce onları toparlamak ya da hazırlamak için yeterli zaman olmuyordu" diyerek yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

"HEDEFLER GERÇEKLEŞECEK"

Almanya'nın ardından ikinci olup Play Off'a kalındığının altını çizen Hiddink kendi adına bir başarısızlık düşünmediğini şu cümlelerle ifade ediyor: "Sayın Özgener'le iki hedef koymuştuk. Birincisi yeniden yapılanma ve 2012'ye gitmek. Play Off'a takıldık. Geride değişime uğramış bu takımı bırakıyorum. Burak, Ö.Toprak, G.Töre, M.Ekici, S.Bolat, Nuri ve diğerleri... Milli Takım gençleşti ve şimdi köklü değişime hazır."

MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL VAR

Hiddink, Türkiye'de takımların yapısının çok karışık olduğunu belirterek, Milli Takım'da başarı ve istikrar için özel bir sistem ve yapının kurulması gerektiğine dikkat çekti. Hiddink, "Türkiye'de müthiş bir potansiyel var. U15'ten başlayan geniş bir milli futbolcu yapısı oluşturulmalı. U18'den 21'e kadar A Milli Takım'a kaç tane futbolcu geldi? Elimizdeki kadroyu zorlayacak futbolcu yoksa durup düşünmek gerek. Almanya gibi Türkiye'nin her yerinde futbol merkezleri ve futbol okulları kurulmalı. Bunlar yeteneklerin ve futbolun geliştirilmesinin yanı sıra mental, dil ve her türlü eğitimlerden geçirilerek yapılanmalı." ifadelerini kullandı.

"KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN"

Oyun sisteminin milli takımlarda A Takım'dan U15'e kadar hep aynı olması gerektiğini belirten Hollandalı teknik adam, "Türkiye'de kimse kimseyi kandırmasın! Altyapıya verilen değer yok. Altyapı hocalarına hem takımlarda, hem milli takımlarda iyi ücretler vermelisiniz. Eğer A Milli Takım'da yardımcı hoca, altyapı hocasından kat kat fazla para alıyorsa orada bir sorun var demektir. Altyapı sorumluları iyi ücretler almalı ki, iyi futbolcular yetiştirsin" şeklinde konuştu.