BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL

Oyulan gözlerinin hesabını soruyor

Cezai sorumluluğunun belirlenmesi için Bakırköy Akıl Hastanesi’ne gönderilen gencin burada başına gelenler korku filmlerini aratmadı

Abone ol

Akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sevk edildiği hastanede başka bir hasta tarafından gözleri oyulan genç adına ailesi Sağlık Bakanlığı'ndan 165 bin TL talep ediyor

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan Hakan Şahinoğlu, 6 Mayıs'ta bıçakla kasten yaralama suçu nedeniyle cezai sorumluluğunun belirlenmesi için Sapanca Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Bakırköy Akıl Hastanesi'ne gönderildi. Şahinoğlu, 28 Mayıs'ta aynı odada kaldığı hasta Gürkan D.'nin saldırısına uğradı. Gürkan D., Şahinoğlu'nun iki gözünü parmaklarıyla oydu.

KAMERA KAYDETTİ

Hastanedeki bu dehşet anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt edilirken, Şahinoğlu'nun babası Nehar ve kardeşi Serkan Şahinoğlu, hastanenin kusuru olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhinde Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 15 bin lira maddi ve 150 bin lira manevi olmak üzere toplam 165 bin liralık tazminat davası açtı.

BAKANLIĞIN İHMALİ

Şahinoğlu ailesi, Sağlık Bakanlığı'nın ihmali nedeniyle çocuklarının gözlerinin oyulduğunu, iki hastanın da herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan aynı odada beraber bırakılmasının büyük bir hata olduğunu öne sürdü. Saldırı sonrasında Şahinoğlu'nun yüzde 100 görme kaybına uğradığı belirtilen dava dilekçesinde, hayatının bundan sonraki bölümünde yardıma muhtaç yaşamak zorunda olduğu kaydedildi.