BIST 10.061
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.395,52
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'nin seks kölesinin acı itirafları

Bir çok genç kızı seks kölesi olarak kullanan Kaddafi'nin tüyler ürperten işkencelerini mağdur kadınlardan Safiye anlattı

Abone ol

Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin ölümünden sonra ortaya çıkan hikayeler, halka yapılan zulümleri bir bir gözler önüne seriyor.

Fransız gazetesi Le Monde’a konuşan 22 yaşındaki Safiye’nin, Kaddafi’nin sarayı Bab-ül Aziziye’deki tutsaklığı tecavüz ve işkenceyle dolu geçmiş. 2004’te henüz 15 yaşındayken lisesini ziyaret eden Kaddafi tarafından ‘seçilen’ Safiye saraya davet edilmiş.

ZORLA SEKS

Bir kahraman olarak gördüğü ‘Rehber’le tanışacağı için sevinen genç kızın kabus dolu 5 yılı gözyaşları içinde ‘zorla seksi kıyafetler giydirilip dans ettirilmesiyle’ başlar. Kaddafi tarafından devamlı tecavüze uğrayan, sadist hareketleri yüzünden sık sık kanama geçiren Safiye’nin trajedisini sarayda esir hayatı yaşayan 18-19 yaşlarındaki 20 kadar kız da paylaşıyor aslında...

AFRİKALI LİDERLER DE TECAVÜZ ETTİ

İddiaya göre kokain bağımlısı olduğu söylenen Kaddafi’nin zoruyla uyuşturucu alan Safiye aşırı dozdan hastaneye kaldırılır. Davetli yabancı mankenlere ‘bavul dolusu paranın hediye edildiği’ partilerde 2 tane Afrikalı lider de esir kadınlara tecavüz eder. 

RUJ SÜRÜNCE DÖVÜLDÜ

Haki üniforma giydirilen Safiye, Kaddafi’nin kadın korumalarından olmadığını kanıtlamak için kırmızı ruj sürünce feci şekilde dövülür. Ailesi şikayetçi olursa öldürülecekleri söylenen Safiye nihayet 2009’da dördüncü denemesinde ailesinin yardımıyla esir hayatından kurtulup Fransa’ya kaçmayı başarır.

HAKİ RENGİ GİYENLER SEKS KÖLESİ

Fransa’dan sonra Tunus’a sığınan ve ayaklanmanın başlamasıyla ülkesine dönen Safiye’nin nisan ayında evlendiği kocası isyancılara katılıp ağır yaralanır. Hikâyesini ağlamaktan yer yer nefesi kesilerek anlatan Safiye, Kaddafi’nin linç edildiği görüntüleri seyrederken ‘bir an için zevk aldığını’ itiraf etse de "Ama sonra ağzımda acı bir tat kaldı. Yargılanmasını isterdim. Karşısına geçip gözlerinin içine bakıp bunları bana neden yaptın demek isterdim." diyor.

Safiye, Kaddafi’nin kadın korumalarından haki rengi üniforma giyenlerin seks kölesi olarak tutulduğunu da sözlerine ekledi.