BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.433,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kültür Bakanı'nı Arınç'a havale etti!

CHP, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın peşini bırakmıyor. Yeni polemiğe artık Arınç da dahil.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili İnce, Kültür Bakanı Günay ile arasındaki polemikle ilgili, "Ben Ertuğrul Günay'ı, Bülent Arınç'a havale ettim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısından sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Bir gazetecinin, ''Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile aranızda polemik yaşanıyor. Bugün bir gazetede, açıklamaları var. 'CHP'den aday adayı bile olamayacağını bildiği için ayrıldığını ve açıklamalarınıza dava açacağını' söylemiş. Değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine İnce, ''Dava açmakta serbest. Ben Ertuğrul Günay'ı, Bülent Arınç'a havale ettim'' diye konuştu. İnce, şöyle devam etti:

''O açıkladı zaten gereğini. 'Allah kimseyi Ertuğrul Günay'ın düştüğü duruma düşürmesin' dedi. Bundan daha güzel bir açıklama olmaz. Bülent Arınç'a cevap veremiyor da bana mı cevap veriyor? 'Kara' dediğin bir şeye 5 yıl sonra 'ak' dersen... Parti değiştirdiği için ona 'siyasi dönek' demedim. Görüşlerini değiştirdiği için 'siyasi dönek' dedim. Lafımın da arkasındayım ama şimdiden sonra Bülent Arınç'a cevap vermediği sürece Sayın Günay'a cevap vermeyeceğim. Onu, ona havale ettim. Ertuğrul Günay'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tır.''

İnce, bir başka gazetecinin, ''Hükümet, 12 Eylül mağdurlarından özür dilemeye hazırlanıyor. Bununla ilgili bir yasa tasarısı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Referandum sürecinde halkımızı, '12 Eylülcülerden hesap soracağız' diye kandırdılar. 'Özürlülere pozitif ayrımcılık', 'yaşlılara, şehit ailelerine pozitif ayrımcılık' dediler. Biz de dedik ki bunların önceliği 'HSYK ve Anayasa Mahkemesidir' İşte getirilen düzenlemeleri görüyorsunuz, HSYK'yı hallettiler sırada Anayasa Mahkemesi var. Önümüzdeki günlerde kuruluş kanunu gelecek.

12 Eylül'deki mağdurlardan özür dilemek yetmez. 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracak yürek lazım adamda. Kıvırmasınlar şimdi. 'Hesap soracağız' diyorlardı şimdi 'mağdurlardan özür dileyeceğiz' diyorlar. Bu kıvırmadır. Hesap sorsunlar yardımcı olacağız.''