BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman'daki şehitlerin isimleri belli oldu

Adıyaman'da askeriyeye ait olduğu belirtilen araç kaza yaptı. Adıyaman Gölbaşı yolunda meydana gelen kazada ortaya çıkan bilanço..

Abone ol

Adıyaman'da askeri servis aracının devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 16 kişi yaralandı.

İl Jandarma Komutanlığı'na ait askeri servis aracı, Adıyaman-Gölbaşı karayolu 13. kilometresinde devrildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede kimlikleri açıklanmayan 2 askerin şehit olduğu, 16 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların Adıyaman ve 82. Yıl Devlet Hastanelerine kaldırıldığı belirtilirken, 2 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Adıyaman'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerin kimlikleri belirlendi.

Gölbaşı ilçesinden Adıyaman'a giden askeri aracın kente 13 kilometre kala buzlanma nedeniyle devrildiği kazada şehit olan jandarma erlerin İsmail Saygılı (Afyonkarahisar) ve Özgür Güven (İstanbul) bildirildi.

Kazada yaralanan Jandarma Astsubay Hüseyin Yüksel, Uzman Çavuş Ersin Aydemir ile jandarma erler Mehmet Çalışkan, Lokman Düşme ve Garip Çoban'ın tedavilerinin, Adıyaman'daki hastanelerde yapılan müdahalelerin ardından helikopterlerle Malatya Askeri Hastanesine gönderildi.

Yaralı jandarma erler Ali Yılmaz, Mevlüt Esen, Halil Uzun, Fatih Ay, Sinan Yazıcı, Yılmaz Öztürk, Murat Şimşek, İsmail Kaya, Yunus Akgöz ve Tanju Erbaş'ın tedavilerine Adıyaman ve Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanelerinde devam ediliyor.

Bu arada, Adıyaman Vali Vekili Aydın Börü'nün ilk bilgilere dayanarak kazada ''2 askerin şehit olduğu ve 13 askerin yaralandığı'' açıklamasının ardından jandarmanın yürüttüğü çalışma sonucunda, kazada yaralanan asker sayısının 15 olduğu tespit edildi.

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan askerlerin atış eğitimi için Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına gittikleri öğrenildi.