BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkiye'nin ilk Deprem Bilim Okulu açılıyor

Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan Deprem Bilim Okulu farklı insan gruplarını bünyesine katmaya hazırlanıyor

Abone ol

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle Pamukkale Üniversitesi tarafından (PAÜ) kurulan Deprem Bilim Okulu ile deprem konusunda farklı meslek grupları arasında ortak dil kullanılarak iletişimin sağlanması amaçlanıyor.

Deprem Bilim Okulu Proje Yürütücüsü PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Yılmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan ve proje uzmanlarıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlendiği basın toplantısında, Türkiye'de ilk kez deprem konusunda farklı meslek grupları arasında ortak dil oluşturularak iletişimin sağlanması amacıyla Deprem Bilim Okulu kurulduğunu söyledi.

Deprem Bilim Okulunun, deprem konusunda bilimsel birikimi artıracağı gibi farklı branşlarda çalışan profesyonellerin gerek deprem öncesi hazırlık çalışmalarında gerekse deprem sonrasında aynı terimlerle konuşmalarını sağlamayı hedeflediğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:

''Deprem afeti için en önemli meslek dalları inşaat, jeoloji, jeofizik mühendislikleri ve mimarlık olarak görülüyor. Bunların yanı sıra sosyoloji, psikoloji ve kamu yönetimi gibi branşlarla eğitimcilerin bilgilenmeleri büyük önem taşıyor. Biz farklı mesleklerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlamak istiyoruz.

Deprem konusunda teknik eleman, idareci ve halkın bilgi ve bilinç düzeyinin yükseltilmesinin pek çok problemin çözümü için önemli bir anahtar olduğuna inanıyoruz. Bazen yönetici kadroyla teknik personel arasında uyum sorunları yaşanıyor. Deprem Bilim Okulu ile sosyal bilimcilere de deprem ve deprem mühendisliği konularında temel kavramların verilmesi ve teknik personelle birlikte disiplinli şekilde çalışabilmeleri sağlanacak.''

Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, TÜBİTAK'ın 86 bin lira maddi desteğiyle hayata geçirilecek Deprem Bilim Okulu Projesi kapsamında ilk etapta 40 katılımcının Denizli'ye geleceğini ve 1 hafta süreyle farklı alanlardaki bilim adamlarınca deprem ve deprem mühendisliği konularında eğitim verileceğini söyledi.