BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  SAĞLIK

Kulağınızı kurcalamak doğru değil!

Sudan çıktıktan sonra kaşıntı hissiyle veya bir şey olduğu düşünülerek kulağın kurcalanması doğru değil.

Abone ol

Sıcaklıkların yükselmesiyle banyo kullanımı, havuz ve denize girme sıklığının arttığını anlatan Prof. Dr. Mete Kıroğlu, sudan çıktıktan sonra kaşıntı hissiyle veya bir şey olduğu düşünülerek kulağın kurcalandığını ama bunun doğru olmadığını anlattı.

Kulak temizleme çubuklarının kesinlikle kullanılmamasını öneren Prof. Dr. Kıroğlu, "Pamuk sarılı temizleme çöpleri, dış kulakyolundaki yararlı olan koruyucu salgıyı alarak, burada iltihap oluşmasını kolaylaştırır. Bilgi sahibi olmayan insanlar temizlik yapmaya çalışırken kulaklarına daha çok zarar veriyor" dedi.

Banyoda, deniz veya havuzda su kaçmaması için pamukla kulağını tıkayanların olduğunu belirten Prof. Dr. Kıroğlu, çeşitli nedenlerle kulak zarı delik değilse bunun da doğru bir uygulama olmadığını anlattı.

aaaa.20130628142350.jpg

'KAŞIRSANIZ ZEDELENEBİLİR'

İnsanların ’kaşıntı’ hissiyle kulaklarını kurcaladığını ifade eden Prof. Dr. Kıroğlu, şunları kaydetti: "İnsanların kaşıntı hissiyle veya bir şey olduğu düşüncesiyle kulağını kurcalaması doğru bir şey değil. Çünkü kulağı kurcalamak, oradaki mikroorganizmaların daha çok aktif hale gelmesine neden olur ve dış kulak yolunun kendini koruma mekanizmasının bozulmasına yol açar. Daha çok kaşırsanız daha çok zedelenir. Dolayısıyla mümkün olduğunca kulağı kurcalamaktan kaçınıp bir uzmana görünmek en doğru yöntemdir."