BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  DÜNYA

Su sıkıntısı farklı dillerde manşet yapıldı

Bingöl’de günlük yayın yapan bir gazete, kentte yaşanan su sıkıntısını değişik dillerde manşete taşıdı.<br/>Bir süredir devam eden su sıkınt...

Abone ol

Bingöl’de günlük yayın yapan bir gazete, kentte yaşanan su sıkıntısını değişik dillerde manşete taşıdı.
Bir süredir devam eden su sıkıntısına belediyenin çözüm bulmaması vatandaşları sinirlendirirken, yerel bir gazete ilginç bir manşetle bu sıkıntıyı dile getirdi. İlde günlük yayın yapan HABER 12 gazetesi, yaşanan sıkıntıyı Zazaca “Yo aşmo awk nina”, İngilizce “There is no water from a month” ve Türkçe olarak da “1 aydır su akmıyor” başlıklarıyla manşetine taşıdı.
Bahçelievler, Mirzan, Kültür, Kaleönü, İnalı, Yenişehir, Yenimahalle, Yeşilyurt, Karşıyaka, R. Tayyip Erdoğan, Ş. Mustafa Gündoğdu, Saray ve İnönü Mahallesi sakinlerinin yaşadığı su sorununu defalarca gazetesinde dile getirmelerine rağmen çözülmediğini ifade eden gazete yöneticisi Murat Çaka, “Vatandaşların bu sıkıntısını defalarca dile getirmemize rağmen soruna çözüm bulunmuyor. Türkçe yazdık, anlayan olmadı. Bu kez yerel şivemiz olan Zazaca ve evrensel bir dil olan İngilizce dilinden anlarlar diye yazdık. Türkçe’den anlamıyorlarsa Zazaca ve İngilizce’den anlasınlar istedik” ifadelerini kullandı.
(İHA)