BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de skandal uygulama

Çanakkale'de Nazi Almanyası'nda Yahudileri belirlemek için uygulanan bir yöntem Gezi Eylemleri için kullanıldı.

Abone ol

Çanakkale Barosu'na kayıtlı ve gösterilere destek veren iki avukat, protestolara katılmayan ve Ak Parti Çanakkale il yönetimindeki 4 meslektaşının bürolarının kapısına işaretler koydu. Tebeşirle eylemleri destekleyen ifadelerde yazan avukatlar, daha sonrada olay yerinden uzaklaştı.

Sabah iş yerlerine geldiğinde işaretlerle karşılaşan dört avukat, tedirginlik ve şaşkınlıkla durumu baroya bildirdi. Hemen harekete geçen Çanakkale Barosu, kapıları işaretleyen ve suçlarını itiraf eden avukatları tespit ederek, haklarında disiplin soruşturması başlattı.

Olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Çanakkale Barosu İnsan Hakları Komisyonu da, yaşananları kınayıp, geçmişteki kirli olayları hatırlattı. Mağdur avukatlar sessizliğini korurken, olayı gerçekleştirenler ise provokasyon yapmak istemediklerini söyledi. Avukatların nasıl bir ceza alacağı, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak soruşturmayla belli olacak.


11.20130628154643.jpg 

Star gazetesinden Kemal Gümüş'ün haberine göre, Çanakkale Barosuna kayıtlı ve Gezi eylemlerine destek veren Av. Gül Özerden ile Av. Güneş Pehlivan protestolara destek vermeyen Avukatlar Gültekin Yıldız, Erdener Can, Enes Çetin ve Ergin Sezen'e ait iş yerlerine gece yarısı giderek, kapılarına bazı işaretler koyup sloganlar yazdı.

Avukat kapılarına işaretleri yazan avukatlardan Gül Özerden, konu hakkında çok fazla konuşmak istemediğini belirterek, yanlış anlaşıldıkları öne sürdü.

SUÇU İTİRAF ETTİLER

Olayın araştırılması üzerine iki avukat suçunu itiraf ederken, Çanakkale Barosu ise yaşananlar üzerine disiplin soruşturması başlattı. Gezi parkı eylemlerine destek veren avukatlar, vermeyen meslektaşlarının bürolarının kapısına bir takım işaretler koyup, sloganlar yazması kentte tepkilere de neden oldu.

22.20130628154730.jpg

BÜROLARA İŞARET KONDU

Çanakkale Barosu’na kayıtlı ve gösterilere destek veren iki avukat, protestolara katılmayan ve Ak Parti Çanakkale il yönetimindeki 4 meslektaşının bürolarının kapısına işaretler koydu. Tebeşirle eylemleri destekleyen ifadelerde yazan avukatlar, daha sonrada olay yerinden uzaklaştı. Sabah iş yerlerine geldiğinde işaretlerle karşılaşan dört avukat, tedirginlik ve şaşkınlıkla durumu baroya bildirdi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Hemen harekete geçen Çanakkale Barosu, kapıları işaretleyen ve suçlarını itiraf eden avukatları tespit ederek, haklarında disiplin soruşturması başlattı. Olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Çanakkale Barosu İnsan Hakları Komisyonu da, yaşananları kınayıp, geçmişteki kirli olayları hatırlattı. Mağdur avukatlar sessizliğini korurken, olayı gerçekleştirenler ise provakasyon yapmak istemediklerini söyledi. Avukatların nasıl bir ceza alacağı, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak soruşturmayla belli olacak.