BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kula Ekolojik Oyuncak Merkezi'ni bekliyor

Manisa'nın Kula ilçesinde, Kula Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Ekolojik Oyuncak Merkezi" atölye hazırlıkları çalışmalarına hız verildi.

Abone ol

Kula Belediyesi Proje birimi tarafından hazırlanan "Ekolojik Oyuncak Merkezi" projesi, Kula Ortopedik Spastik ve Özürlü Koruma ve Yardım Derneği ortaklığı ile uygulamaya konulacak.

Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'da yaşayan engellilere yönelik hazırlanan projenin ceza paralarını kullanmaya yetkili komisyona sunulduğunu, bu proje ile 15 engelli vatandaşa istihdam sağlanacağını söyledi.

Aşkın bu projenin engelli vatandaşlar için bağımlı olmadan bir yaşamın, kaybedilmiş bir özgüvenin yeniden kazanımının, toplumla yeniden kaynaşmanın ve sürdürülebilir bir yaşamın yeniden sağlanması için bir anahtar olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Gerçekleştirilecek olan projede 15 yaş üstü fiziksel engelli vatandaşlarımız için kuracağımız organik oyuncak atölyemizde işin üretim kısmı pratik olarak, bilgi kısmı ise teorik olarak öğretilecek böylelikle toplumda genelde iş yapamayan veya iş yapamayacakları düşünülen ve işverenlerin genelde tercih etmediği fiziksel engelli gençlerimize meslek edindirmiş olacağız.

Böylece bireyin diğer bireyler gibi, bilgi ve becerilerini geliştirerek ayakta durmalarını sağlamış, engelli vatandaşlarımızın edinecekleri mesleki birikimle, maddi ve manevi doyum elde etmeleri sağlanacak. Engelli Vatandaşlarımızın uzun vadeli iş ve öğrenim görecekleri bir atölyeyi ilçemizde kurmak için örnek oyuncakları temin ettik. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın ürettikleri oyuncaklar organik oyuncak olduğundan dolayı, insan sağlığına ve çevreye dost organik ürünler olacaktır. Onların üretecekleri oyuncaklar aynı zamanda zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimine de katkı sağlayacaktır."

Kursiyerlerin günlük 15 TL ücret alacağını ifade eden Aşkın, günlük ortalama çalışma süresinin 4 ya da 5 gün olacağını belirterek özürlü maaşı ve ailesinden emekli maaşı olan engellilerin maaşlarına herhangi bir kesinti yapılmayacağını sözlerine ekledi.