BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahilik Haftası kutlanmaya başlandı

Van'da, 'Ahilik Haftası' düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandığı bildirildi.

Abone ol

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından Van Valiliği'nin önünde düzenlenmesi planlanan kutlama törenleri, etkili olan yağmur yağışından dolayı Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'da yapıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan VESOB Yönetim Kurul Başkanı Faruk Alpaslan, Türk toplumunun en önemli yapı taşlarından biri olan esnaf teşkilatının 2 milyon esnaf- sanatkarı, 13 meslek federasyonu, 3 bin 127 meslek odası ve 82 birlik ile ticari ve sosyal manada milletin birbirine bağlayan çok önemli bir yapı olduğunu vurguladı.

Esnaf sisteminin koruyucusu sayılan Ahi Evran ve Ahilik teşkilatı öğretisiyle asırlardır yıkılmayan bir kardeşliği tesis edildiğini kaydeden Alpaslan, yüzyıllar boyunca Türk toplumunun sosyal, siyasi ve ekonomik hayatından etkin bir rol oynadığını ifade etti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Faruk Şimşek'in de 'Ahilik felsefesi' hakkında bilgi verdiği tören, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerin folklor gösterisi ile devam etti. Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerin 'Şal Kuşama' gösterisinin ardından yılın ahisi seçilen Turgut Vanlı ile 30 yıldan fazladır mesleklerini icra eden 15 esnaf ve sanatkara plaket verildi.

Esnaf ve sanatkarlara plaketini veren Van Valisi Münir Karaloğlu, Ahili kültürü ile esnaf ve sanatkarların standartlarının belirlendiğini ifade etti.

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bazı meslek odalarının kullandıkları malzemelerin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından Ahilik Haftası açılış töreni Lokantacılar Odası Başkanlığı tarafından ikram edilen yöresel yemeklerden olan Keledoş'un ikramı ile son buldu. Kutlamalar hafta boyunca düzenlenecek bazı ziyaret ve etkinliklerle devam edeceği kaydedildi.