BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya'da doktor sıkıntısına son

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'dan hemşerilerine doktor ataması müjdesi.

Abone ol

Malatya merkez ve ilçelerinin 39 doktor atamasının yapıldığı belirtilip, böylece doktor sıkıntısının asgariye indiği vurgulandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti iktidarımızın sağlığa verdiği önem çerçevesinde,başta il sağlık müdürlüğümüz olmak üzere ilçedeki sağlık idarecilerinin bizlerden talep ettiği doktor ihtiyaçlarını geçen hafta Sağlık Bakanlığımıza bildirmiştik. Bakanlığımız Cuma günü gerçekleştirdiği atamalar kapsamında, ilimiz merkez ve ilçeleri 39 doktora kavuşmuştur" dedi.

Hangi hastanelere atandılar?

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi 1 tane Fizik Tedavi Rehabilitasyon uzmanı, 

Malatya Devlet hastanesi ve Doğanşehir Devlet Hastanesine birer Anasteziyoloji uzmanı,

Malatya Devlet Hastanesi'ne Beyin cerrahi, Genel cerrah, Kadın hastalıkları, Çocuk sağlığı, Göz hastalıklarına birer, iç hastalıkları ve Kulak burun boğaz alanında ise 2 doktor,

Doğanşehir Devlet Hastanesi'ne bir iç hastalıkları doktoru,

Malatya Merkez'de,1, 2, 3, 5 ve 8 numaralı acil sağlık hizmetleri istasyonlarına birer, devlet hastanesine 4, Akçadağ'da 1 numaralı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na 1, 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne 3, Toplum Sağlığı Merkezi, Arapgir Devlet Hastanesi, Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi ve Battalgazi Toplum Sağlığı Merkezi'ne birer, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne 2, Toplum Sağlığı Merkezi, Doğanşehir Devlet Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi ve Doğanyol Toplum Sağlığı Merkezi'ne birer, Hekimhan Devlet Hastanesi 2 ve Toplum Sağlığı Merkezi, Kale Toplum Sağlığı Merkezi, Kuluncak Toplum Sağlığı Merkezi, Pütürge Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi ile Yazıhan İlçe Hastanesi ile Yeşilyurt Toplum Sağlığı Merkezi'ne birer,Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne ise 2 tabib atandı.