BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilisli gençlere ekmek kapısı oldular

İşkur ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi 10 kişiye iş imkanı sunuldu.

Abone ol

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında İŞKUR ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol ile 3 aylığına 10 işçi Kültür Merkezi çevre düzenlemesi ve ağaçlandırması yapılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir, Kilis'te, hem istihdam oluşturmak hem de kente yeni kazandırılan Kültür Merkezinin Bahçe düzenlemesi ve çevresinin ağaçlandırmasını yapmak için İŞKUR İl Müdürlüğü'ne TYÇP 10 kişilik proje hazırlayarak sunduklarını belirterek, "İŞKUR İl Müdürlüğünün de gayretleri ile projemiz kabul edildi. Bu sayede bugün burada 10 kişiye iş vermenin ve İlimize yeni kazandırılan Kültür Merkezinin Bahçe düzenlemesi ve çevresinin ağaçlandırmasını yaparak çevreye katkı sağlamanın
mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda bu işte çalıştırılacak 10 kişinin iş sahibi olması ve geçici istihdamının sağlanması sağlanmış olacaktır"
dedi.

1 Ekim'de işbaşı yaptılar

İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil ise İŞKUR'un işsiz vatandaşların iş sahibi olabilmesi için ürettiği projelerle umut olmaya devam ettiğini belirterek, "İŞKUR'un açtığı TYÇP sayesinde işsiz vatandaşları iş sahibi yaptıklarını ve aynı zamanda kamuya ait alanların ağaçlandırılması, bakım, onarım ve çevre düzenlemelerinin yapılmasını sağladık. İŞKUR Kilis İl Müdürlüğü ve Kilis Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, yeni bir projeye imza atarak, işsiz olan 10 vatandaşımıza iş kapısını aralıyor. TYÇP sayesinde İlimize yeni kazandırılan Kültür Merkezinin Bahçe düzenlemesi ve çevresinin ağaçlandırmasını yaparak çevreye katkı sağlanmış olacaktır. Başvuru süresinin 23 Eylül 2010 tarihinde sona erdiği projede, yapılan seçmeler sonucunda asil olarak belirlenen vatandaşlarımız 1 Ekim 2010 tarihinde iş başı yaptılar" diye konuştu.

Daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir ile İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, arasında 10 işçinin 3 ay süreyle çalıştırılması ile ilgili protokol imzalandı.