BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğu illerinde hava donduruyor

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Bazı illerde hava sıcaklıkları sıfırın altına indi.

Abone ol

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta soğuk hava etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında Erzurum'da 4, Ardahan'da 2 ve Kars'ta 1 derece olarak ölçüldü. Diğer bölge illerinde gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise Ağrı'da 4, Erzincan'da 5, Iğdır'da 9 derece olarak gerçekleşti.

Düşüşler sürecek

Meteoroloji yetkilileri, bölgede hava sıcaklığının 2-3 derece daha düşeceğinin tahmin edildiğini belirtirken, bugün en yüksek hava sıcaklığının Kars'ta 14, Ardahan ve Erzurum'da 15, Ağrı'da 17 ve Erzincan'da 19 derece olmasının beklendiğini ifade ettiler.

Yetkililer, Doğu Anadolu Bölgesi'nin bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirerek, bölgenin kuzeydoğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun etkili olabileceği bilgisini verdiler.

Dün gece etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzurum, Ardahan ve Kars'ta don olayı meydana gelirken, kent merkezlerinde bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinde soba ve kalorifer yakmaya başladı.