BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'de 'potasız' okul kalmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde başlattığı 'potasız okul kalmasın' projesiyle tüm okullara spor alanı inşa ediyor.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen “Potasız Okul Kalmasın Projesi” kapsamında 28 okula daha spor sahaları yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve faaliyete geçirilen “Potasız Okul Kalmasın Projesi”’ kapsamında okullara voleybol ve basketbol sahaları yapılmaya devam ediyor. Bu güne kadar çok sayıda okula spor sahası kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yılda çeşitli ilçelerde 28 okula spor sahası kazandıracak.

31 okulda çalışmalar bitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun tabana yayılmasına yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kente spor tesisleri kazandıran, Kağıtspor’la birçok başarıya imza atan ve amatör spor kulüplerine malzeme desteği yaparak, spora ve sporcuya destek veren Büyükşehir’in bir diğer önemli hizmeti “Potasız Okul Kalmasın” Projesi kapsamında bu yıl 31 okulda çalışmalarını bitirdi.

28 okulda çalışmalar sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında 28 okulda çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda İzmit’te 6, Derince’de 4, Körfez ve Kandıra ilçelerinde de 9’ar okul olmak üzere toplam 28 okula voleybol ve basketbol sahaları yapılıyor. Hava koşullarının elvermesi halinde yılsonuna kadar projelerin tamamlanması öngörülüyıor

Bugüne kadar 136 saha yapıldı

Gençlerin sportif faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla Potasız Okul Kalmasın Projesi’ni hazırlayan ve hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi şimdiye kadar Proje kapsamında İzmit, Darıca-Dilovası-Çayırova bölgesine, Derince-Körfez bölgesinde, Başiskele-Kartepe bölgesine, Gebze’ye, Gölcük-Karamürsel bölgesine ve Kandıra olmak üzere toplam 136 okul voleybol ve basketbol sahası inşa etti.