BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'de itfaiye eri alımları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren itfaiye ekibine personel alımları için başvurular başladı.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 75 kişilik itfaiye kadrosu için 2 saatte 500 kişi başvuruda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kadrosuna katacağı 75 itfaiye eri için başvurular başladı. Saat 08.30’da başlanan başvurularda 2 saatte 500 kişi belgelerini yetkililere teslim etti. Adaylara Büyükşehir tarafından poğaça, çay ve pişmaniye ikram edildi.

75 kişi alınacak

Adayların başvurularının geçerli olabilmesi için KPSS puanı ile boy ve kilolarının yeterli olması gerekiyor. 225 kişinin mülakata çağrılacağı alımlar kapsamında lise mezunu 30, İtfaiyecilik Meslek Yüksekokulu mezunu 10, ön lisans mezunu 10 ve lisans mezunu da 25 kişi olmak üzere toplam 75 kişi itfaiye kadrosuna katılacak.

Başvurular şahsen yapılıyor

Başvurular 12 Ekim 2010 Salı günü saat 17.30’da sona erecek. Adaylar başvurularını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait D–100 Karayolu Üzeri, Ordu evi karşısı, Seka Camii yanındaki Tören Ekibi binasındaki İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı başvuru bürosuna şahsen yapıyor. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmiyor.

Başvuru şartları

1- Türk Vatandaşı olmak,
2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
4- Eğitim durumu itibariyle; Tabloda belirtilen kadrolara uygun olarak Lise, Meslek lisesi veya dengi okul mezunu olmak, Meslek Yüksek okulu mezunu olmak, İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak, Lisans mezunu olmak.(Öğrenimini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.)
5- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının yönetmeliği ve çalışma şartlarına uygun olmak,
6- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak,
7- Sınavın yapılacağı 01.11.2010 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.11.1980 tarih veya daha sonraki tarihlerde doğmuş olanlar başvurabilecektir.)
8- 18 yaşını tamamlamış olmak,
9- KPSS sınavı ile ilgili olarak;
a) Lise, Meslek Lisesi veya Dengi okul mezunları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından son yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSSP94) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak,
b) İtfaiyecilik Meslek Yüksekokulu Mezunları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından son yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSSP93) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak,
c) Ön Lisans Mezunları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan son yapılan 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSSP93) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak.
c) Lisans Mezunları için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan son yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSSP3) girmiş ve yukarıda belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almış olmak.
10- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak,
11- Belediyemize başvuruda bulunan adaylar tahsil ve başvuru durumları ile KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adayların listesi Başkanlığımız (www.kocaeli.bel.tr) internet sitesinden yayınlanacak.

Mülakat konuları

· Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
· Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
· 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
· Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

Sınav şekli ve değerlendirme

1- İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada yapılacak.
2- Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılacak. Değerlendirme sonucunda, belirtilen puanın altına düşmemek kaydıyla en yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yarısı kadar (yarımlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılacak.
3- Kurum sınavı başarı puanı, dayanıklılık testi ve sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenecek.
4- Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılacak. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor.
5- Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu; kurum sınavı başarı puanının yüzde 50’si ile KPSS puanının yüzde 50’si alınmak suretiyle belirlenecek.
6- Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacak.
7- Belirtilen kategorilerde kurumun ihtiyacı olan nitelikte sözlü mülakat sonucu yeterli puanı alamayanların yerine diğer kategorilerden sözlü sınavdan yeterli puan alanlar yerleştirilecek.

Başvuru belgeleri

1- T.C. Vatandaşlık No’lu Nüfus cüzdan fotokopisi,
2- Öğrenim durumunu gösterir belgenin fotokopisi,
3- Son üç ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf,
4- KPSS sınav sonuç belgesinin fotokopisi,
5- Başvuru formu. www.kocaeli.bel.tr adresinden tedarik edilerek eksiksiz bir şekilde doldurulacak.

Sınav yeri ve saati

Sözlü sınav ve dayanıklılık testi; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Kocaeli Fuarı Karşısı Carrefoursa yanı İzmit/Kocaeli adresinde bulunan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Merkez binasındaki sınav bürosunda ve eğitim alanında mesai saatleri içersinde, 01 Kasım 2010 Pazartesi günü başlayıp – 05 Kasım 2010 Cuma günü sona erecek.

Sözlü sınava çağrılan adayların sınav yeri ve sınav giriş kartları beyan ettiği yazışma adreslerine posta yolu ile gönderilecek. Sınav giriş kartı ellerine ulaşmayan adaylar sınav giriş kartlarını açıklanan sınav tarihinde sınav yeri olarak belirtilen adresten sınava girmeden önce alabilirler. Sınav giriş kartı olmayan adaylar sınava alınmayacaklar. Adayların sınav günü spor ayakkabısı, eşofman, sınav giriş kartı ile nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav sonuçları www.kocaeli.bel.tr adresinden adaylara duyurulacak ve yazılı olarak adreslerine gönderilecek.