BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 'Bedelli askerlik' açıklaması

Taraf'ın 'Bedelli geliyor' haberine, Erdoğan tepki gösterdi ve bedelli askerlik bekleyenlerin umudunu kıran açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Taraf gazetesinin 'bedelli geliyor' haberine tepki gösterdi. Referandum öncesi bedelli askerlik bekleyenlere söz vermediğini açıklayan Erdoğan, "kimse pişmemiş aşa su katmasın" diye çıkıştı.

Erdoğan Suriye'nin başkenti Şam'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Terörle mücadele alınan ve alınacak adımlarla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı:

MERKEL 'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ' DEDİ

"Terörle mücadelede gerek yurt için gerek yurt dışı etki alanlarını masaya yatırıyoruz. Terör örgütüne verilen destekleri minimize etme gayretleri devam ediyor. Merkel ile bunları görüşme imkanımız oldu. Kendisi de ellerinden geleni yaptıklarını, yapacaklarını bize söylediler. Suriye zaten kararlılığını Cumhurbaşkanı buraya geldiğinde iftar yemeğinde çok net ortaya koymuştu. İnanıyorum ki aynı kararlığını bundan sonraki süreçte Esad, sürdürecektir."

MUHATABIMIZ DEĞİLLER

Atamalara tepki için istifa ettiği iddia edilen HSYK üyelerine kızan Erdoğan, "bizim muhatabımız değiller" cevabını verdi:

"HSYK ile ilgili konu bizimle ilgili değil. Kendi yasal çerçevesi var. Süresi dolanlar zaten ayrılır. Ondan sonra yerlerine gelecek olanlar da yeni Anayasa paketinde belirlenmiştir. Burada açıklanmamış bir şey üzerinde konuşmam doğru değil. Atamalar noktasında kimin nereye nasıl atandığı hususunda polemiğe girmeme gerek yok. Çünkü o konuda bizim muhatabımız değil."

İLHAN CİHANER'İN KENDİSİNİ DİNLETTİĞİ İDDİALARI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in kendisini dinlettiği iddiaları da Erdoğan'ın gündemindeydi:

"Süreç içinde hassasiyetimizi hep koruduk, yine korumaya devam edeceğiz. Yasalar neyi gerektiriyorsa bu yasa çerçevesinde adımları atacağız. Bundan da kimsenin endişesi olmasın."

BEDELLİ SÖZÜ VERMEDİM

Erdoğan bedelli bekleyenleri üzen açıklamalar da yaptı. Taraf gazetesinin başlığını çok yanlış bulan Erdoğan, gazeteye işte bu sözlerle yüklendi:

"Gazetenin attığı başlık bir defa çok çok yanlış. Halk oylaması öncesinde de böyle bir taahhütten bahsediyorlar. Benim taahhüdüm zaten olmadı. Hiç bir zaman böyle bir şey söylemedim. Zira arkadaşlar 'Pişmemiş aşa kimse su katmasın' derim. Ortada pişmiş aş varsa milletçe paylaşırız. TSK'nın yaklaşımı bizler için önemlidir. İşin teknik boytu onlara atittir. Kendileri ile müzakere ederiz. Ama böyle bir taahhütü yapmadığım halde böyle bir taahhütte bulunduğum söylenmesi bizi üzer.

Orada ismi verilmeyen milletvekili kimdir bilemiyorum. Bu tür şeyler yazılı görsel medyada hep alıştığımız haber düzenlemeleridir. 'İsmini veremeyeceğimiz', 'Başbakan'a yakın', veya 'gruptan biri' 'milletvekili' gibi şeyler artık kalıp haline geldi. Varsa kimse ismi yazılsın onu bilelim. Nerede söz verdik hesabını ona soralım."

TEK TİP'E ADALET ÇİZGİSİ VURGUSU

Kamuoyunda çok tartışılan tek tip askerlikle ilgili soruya cevap veren Erdoğan şunları söyledi:

"Şu anda TSK konuyla ilgili çalışmalarını bitirdi veya bitiriyor. Önümüzdeki hafta kendileri bize brifing verecekler. Brifingten sonra da nasıl bir düzenleme yapacağımızı karara bağlayacağız. Temennimiz adalet çizgisi içinde bunun olmasıdır. Adil olmayan bir çizgiyi hiç bir zaman düşünemeyiz. Bu yanlış olur."

HİCABİ DURSUN'UN ÜYELİĞİ

Anayasa Mahkemesi'ne üyeliğine seçilen Hicabi Dursun'un yaşından dolayı seçimin iptal edilmesini gündeme getiren Kamer Genç'ten 'malum zat' diye bahsetti:

"Arkadaşlar böyle bir şey söz konusu değil. Sayıştay da açıkladı. Nitekim yeni Anayasa paketinde bu net var. Kurumlara üye olanların yaş durumu söz konusu değil. Bunların dışında olanlarla ilgili 45 yaş söz konusu. Bilindiği halde sadece spekülasyon getirilmek isteniyor. O zatın durumu malum. Hpe bu tür şeylerle uğraşıyor. İşgal alanları budur. Burada da böyle bir şey söz konusu. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Sayın Dursun o da Sayıştay'dan gelen üyesi olmuştur. Hayırlı olsun diyeceğiz.