BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.396,68
HABER /  GÜNCEL

Ünlü isimler kaset için adliyede

Hanefi Avcı'nın ofisinden sadece Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'nın ses kaydı çıkmadı. İşte o isimlerden bazıları.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kimler yok ki Hanefi Avcı'nı makam odasında bulunan ses kasetlerinde... Siyah çanta içinde bulunan 24 kasette 53 isim tespit edildi. Hepsi kamuoyunu tanıdık isimleri. Dinlemelerin 1990'lı yıllarda 28 Şubat ve Susurluk sürecine ait olduğu ileri sürülüyor.

EYMÜR: ŞİKAYETÇİ OLDUM

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında 2 saat süren ifadesinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

Eymür, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Eymür, ''Kayıtlar neyle ilgili?'' sorusunu da, ''Özel konular da vardı onun için ifade verdim. 1998 yılında falan, eski'' diye yanıtladı.

''Hanefi Avcı'nın iddiası var; 'Gözaltına alınmayı bekliyordum kesinlikle bende ses kaydı yok. Görevimden, makamımdan 23 gün önce ayrıldım' diye. Sizce birileri bu kasetleri, Avcı görevden ayrıldıktan sonra ofisine bırakmış olabilir mi?'' diye sorulması üzerine Avcı, ''Onu bilemiyorum. Tabii iş benim işim değil'' dedi.

EMNİYET MÜDÜRLERİ BİLE VAR

Gazetecilerin ''Hanefi Avcı ile kendisi arasında olan gerginliği'' hatırlattığı ve ''Barıştınız mı?'' diye sorduğu Eymür, ''Evet barıştık'' diye konuştu.

''Konuşmalar niçin kaydolmuş?'' sorusuna, ''Onlar eski, o zaman zaten bunun davası bile oldu'' diyen Eymür, ''Kimle konuşmuşsunuz, karşınızdaki kim?'' sorusuna da ''Emniyet müdürleri bile var kayıtlarda'' şeklinde yanıtladı.

'BAZI İSİMLER BENİ ŞAŞIRTTI'

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Eymür, dinleme kayıtlarında şaşırdığı birilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

AHMET ÖZAL DA İFADE VERDİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. İstanbul Adliyesine Çırağan Caddesi'ndeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan giriş yapan Özal,  Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın odasına çıktı. 

24 KASETTE 53 İSİM

Avcı'nın Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü makam odasında yapılan aramalarda ele geçirilen 24 adet ses kasetleri gündeme bomba gibi düştü. Akşam gazetesi sır kasetlerde dinleyenen kişilerin isimlerine ulaştı.

Dinlenenler arasında Birand ve Altaylı dışında gazeteciler Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu, siyasetçilerden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, 28 Şubat sürecine Deniz Kuvvetleri Komutanı olan emekli Oramiral Güven Erkaya, MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller, Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, merhum vali Kemal Yazıcıoğlu, Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 53 isim bulunuyor.