BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük sürücü hava atmak isteyince...

Edirne'de küçük yaştaki ehliyetsiz sürücü, 2 arkadaşına çarptıktan sonra ağaca çarparak durabildi. Olayda 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre kaza, akşam saatlerinde Küçük Pazar Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana geldi.

Küçük yaştaki ehliyetsiz sürücü S.F. (16), arkadaşı A.F. (16) ve F.A. (15) ile birlikte 22 HF 718 plakalı otomobil ile gezintiye çıktı. İddiaya göre S.F. yolda yürüyen arkadaşları Birkan Durak (18) ve Aytaç Kara'yı (18) gördü. Arkadaşlarının dikkatini çekmek için yokuş aşağı hızla giden otomobilin el frenini çekti. Kontrolden çıkarak kaymaya başlayan otomobil, Birkan Durak'a ve Aytaç Kara'ya, ardından da ağaca çarptı.

Kaza sonrası Durak ve Kara çarpmanın etkisi ile yaklaşık 3 metre uzağa fırladı. Ağır yaralanan Durak ve Kara, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa kondu. Araçta bulunan ve kendi çabaları ile yaralı olarak araçtan çıkan A.F.(16) ve F.A. (15) da çarptıkları arkadaşları ile aynı ambulansa konmak istenince çevrede bulunan vatandaşlar yeteri sayıda ambulans gelmediği için sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Bunun üzerine yeni bir ambulans beklendi. Yerde acı içinde kıvranarak yatan
yaralılar, bir süre sonra gelen ikinci ambulansla birlikte Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası gözaltına alınan S.F., Edirne Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, hastanede tedavileri süren Birkan Durak ve Aytaç Kara'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.