BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Küçük bilimadamlarının hayali gerçek oldu

Özel İstanbul Hayata Doğru Okullarında uygulanan STEM eğitimleri küçük bilim adamlarının hayallerini gerçek yaptı. 

Abone ol

Bilim Tiyatrosu'nun sunduğu “Çılgın Profesör” tiyatro oyunu ile başlayan STEM etkinliği, 3Dörtgen, STEMİST Lab ve STEMÇocuk tarafından desteklenen STEM atölyeleri ile çocukların eğlenerek öğrenmesine imkan sağladı.

3 boyutlu yazıcı ile tasarımlarını gerçeğe dönüştüren çocuklar, makey makey ile meyvaları kullanarak piyano çalıp bilimsel deneyler yaptılar. Hayata Doğru Okullarının erken yaştan itibaren bilim alanında çocukların yetişmesi için ortam yarattığını belirten Genel Müdür Gülbin Bilgen Baltacıoğlu,  “EN Çocuklar yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda öğrencilerimizin çok küçük yaşta bilimle tanışmalarını, hayallerinin gerçeğe dönebileceğinin farkında olmalarını sağlamak amacıyla STEM eğitimini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin yıl sonu projesi olan “Uçan Halı”, hayallerinin gerçeğe dönüşebileceğinin en güzel göstergesi.

İlk başlarda halıyı üfleyerek uçurabileceklerini düşünen anasınıfı öğrencilerimiz, STEM derslerinde ilkokul öğrencilerimizle beraber yaptıkları manyetik alan ile ilgili deneylerle artık bir hayallerini daha gerçekleştirebileceklerine inanıyorlar. Çocuklara vereceğimiz en önemli katkıda biz eğitimcilerin onların hayallerine sahip çıkabilmemizdir. Gelecek hayallerimizin farklılıklarıyla biçimlenecek” dedi.