BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL

Küba meclisinden reformlara onay

Küba lideri Raul Castro, ekonomik reformlar için meclisin onayını aldı. Castro seyahat ve göçe ilişkinyasal düzenlemelerin reform kapsamına dahil edileceğine işaret etti.

Abone ol

Küba lideri Raul Castro, ekonomik reformlar için meclisin onayını aldı.

Cumhurbaşkanı Castro'nun getirmek istediği reformlar arasında küçük işletmelerin kurulması ve bürokrasinin küçültülmesi var.

Castro mecliste yaptığı konuşmada, bürokratların değişiklikleri engellemeye çalışmasının cezai yaptırımları olacağı uyarısında bulundu.

Değişimin önündeki en büyük engelin psikolojik olduğunu ifade eden Castro, sözlerine şöyle devam etti: "Değişime direnenlere karşı sabırlı ve bazen müsamahalı davrandık. Ancak tüm bürokratik direnişlerin faydasız olacağı konusunda sizi uyarıyorum."

Cezai uygulamaları tercih etmeyeceğini söyleyen Castro, "Eğer anayasa ve kanunlar ihlal edilirse mahkemeye gitmekten başka yol kalmayacaktır" uyarısını da yaptı.

Castro seyahat ve göç üzerine yasal düzenlemelerin de ekonomik ve sosyal reformlar kapsamına dahil edileceğine işaret etti.

Mecliste yaptığı konuşmada seyahat düzenlemelerinde yapılacak değişikliklerin detaylarıyla ilgili bilgi vermeyen Castro, Küba devriminin ilk yıllarında yürürlüğe giren uygulamaların eskidiğini vurguladı.

İnsan hakları grupları uzun süredir Kübalıların yurtdışına seyahat etmek için hükümetten izin almasını gerekli kılan uygulamayı eleştiriyor.

Küba Haziran ayında da bir dizi ekonomik reformdan geçmişti.

Cumhurbaşkanı Raul Castro'nun Kongre'ye kabul ettirdiği ekonomik reformlar devleti daha etkin hale getirmeyi amaçlıyordu.