BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  GÜNCEL

Türk gencinin ölüm nedeni belli oldu!

Gardiyanlardan gördüğü şiddet sonrasında girdiği komadan çıkamayınca hayatını kaybeden Türk gencinin ölüm nedeni netleşti

Abone ol

Danimarka’da Kolding Hapishanesi’nde tutuklu bulunan ve gardiyanlardan gördüğü şiddet sonrasında girdiği komadan çıkamayarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Türk genci Ekrem Şahin’in ölüm nedeni belli oldu.

14 Ocak’ta girdiği koma sonrasında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem’in cenazesi Türkiye’de defnedilmeden önce otopsisi yapıldı. Otopsi sonucunda 7 gardiyanın Ekrem’in ellerini arkadan kelepçeleyip yüzüstü yere yatırdıktan sonra ayak bileklerini birbiri üzerine koyarak kilitlemeleri sonucu öldüğü ortaya çıktı. Ailenin Danimarkalı avukatı Björn Elmquist’in Danimarka TV2 kanalı haber bültenine okuduğu polisteki otopsi raporuna göre; Ekrem, elleri arkadan kelepçeli olarak yüzüstü yere yatırıldı ve ayak bilekleri kilitlendi.

Bu müdahale sonrasında Ekrem’in daha sakinleştği ve daha az bağırdığı duyuldu. Daha sonra da kalbi durdu. Raporda gardiyanların TARP adı verilen, kişiyi başkasına muhtaç edecek şekilde kısıtlayan kilitleme metodunu uyguladıkları Ekrem’in komaya girdikten 3 gün sonra kaldrıldığı hastanede öldüğü belirtildi. Ekrem’in gardiyan dayağı sonucu ölmesi tepkilere neden olmuş, gardiyanlar hakkında cezai işlem yapılmayacağı açıklanmıştı.