BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.394,89
HABER /  GÜNCEL

Temsilciler Meclisi borç tavanı tasarısını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi, borç tavanını yükseltecek yasa tasarısını onayladı. Tasarı, hükümetin 14.3 trilyon dolar olan borç tavanını 2.4 trilyon dolar artırıyor.

Abone ol

ABD Temsilciler Meclisi, borç tavanını yükseltecek yasa tasarısını onayladı.

Tasarı, hükümetin 14.3 trilyon dolar olan borç tavanını 2.4 trilyon dolar artırıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi için ise Kongre'nin iki kanadı tarafından da onaylanması gerekiyor ancak her iki parti içerisinden de tasarıya itiraz eden gruplar var.

Senato'nun tasarıyı Salı günü oylaması bekleniyor.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti liderleri Pazar günü hükümetin 14.3 trilyon dolar olan borç tavanını yükseltme konusunda anlaşmaya vardı.

Varılan müzakereyi Pazar günü yaptığı bir açıklamayla duyuran Başkan Obama, istediği anlaşmanın bu olmadığını ancak anlaşmanın bütçe açığı için "önemli bir teminat" teşkil ettiğini söyledi.

Tasarının onaylanması, haftalardır süregelen belirsizliği sona erdirecek ve daha önce görülmemiş bir temerrüd yaşanması olasılığını ortadan kaldıracak.

Küresel piyasalar, ABD'nin finansal yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli nakite sahip olmayabileceği konusunda endişeliydi.

2 Ağustos son tarihi yaklaşırken, Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti üyeleri uzun süre harcamalarda kesinti ve borç tavanında artış yapılması planı üzerinde anlaşmaya varamamıştı.

Son günlerde ise Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğa sahip Cumhuriyetçi Parti ve Senato'da çoğunluk olan Demokrat Parti, birbirlerinin planlarını reddetmişti.