BIST 10.479
DOLAR 32,23
EURO 34,89
ALTIN 2.425,42
HABER /  GÜNCEL

İspanyolllar Avrupa'nın en büyüğü!

İspanya, UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Finali'nde Çek'leri devirdi kupaya uzandı

Abone ol

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Finali'nde Çek Cumhuriyeti'ni uzatmalara giden maçın ardından 3-2 mağlup eden İspanya U19 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu.

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Finali'nde 2 defa mağlup duruma düşmesine rağmen, uzatmaya giden maçta Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenen İspanya, Avrupa'nın en büyüğü oldu.

İKİNCİ YARIYA ÇEKLER HIZLI BAŞLADI

Maçın ilk yarısı golsüz tamamlanırken, ikinci yarıya Çekler golle başladı. Ladislav Krejci, takımını İspanya karşısında 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikalarına girilirken, Çek Cumhuriyeti'nin 1-0 üstünlüğü devam ediyordu.

Ancak 85'te İspanya adına oldukça şanslı bir pozisyon yaşandı. Kullanılan kornerde, ceza sahasına seken topa zayıf bir vuruş yapan Jon Aurtenetxe, topu ağlara gönderdi ve maçın adeta kaderini değiştirdi.

SON DÜDÜK UZATMALAR İÇİN

1-1 berabere sonuçlanan maçın normal süresinin ardından, uzatma dakikalarına geçildi. Çek Cumhuriyeti U19 Takımı, 97. dakikada Patrik Lacha'nın golüyle maçta yeniden öne geçti. Fakat maç boyunca skor olarak geride olmasına rağmen, oyundan kopmayan İspanya, 108'de yeniden beraberliği sağladı. Paco Alcacer, İspanya'yı maça bir kez daha ortak etmeyi başardı.

GENÇ BOĞA KUPA SAHİBİ YAPTI

Bu golden 7 dakika sonra, maçın da bitimine sadece 5 dakika kala tekrar sahneye çıkan genç İspanyol Paco Alcacer, takımı adına ikinci golünü kaydetti ve İspanya U19'u maçta ilk kez öne geçirdi. Kalan dakikaları da gol yemeden tamamlayan İspanya U19 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.