BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Devletin zirvesinden teröre öfke var

Başkale'de PKK'nın hain tuzağına devletin zirvesinden tepki yağdı

Abone ol

Van’ın Başkale ilçesinin Gedikbaşı köyü kırsalında PKK’nın kurduğu hain tuzağa Türkiye tek yürek oldu, sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerin acısını yüreklerinde paylaştıklarını ifade ederken; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ramazan ayında gerçekleşen bu saldırıyla terörün bir kez daha hiçbir değeri tanımadığını gösterdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ise saldırının hemen ardından topladığı kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Türkiye’nin yüreği Ramazan’ın ilk gününde Van’dan gelen saldırıyla bir kez daha yandı. Erdoğan, PKK’nın hain pususunun hemen ardından Başbakanlık Resmi Konutu’nda kurmaylarını topladı, durum değerlendirmesi yaptı.

Saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek, başsağlığı diledi. Gül, şehitlerin acısını yüreklerinde paylaştıklarını ifade ederken, yaralılara acil şifalar diledi.

CEMİL ÇİÇEK’TEN SERT TEPKİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Van'daki terör saldırısı ile ilgili, sevgi, kardeşlik, barış ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı Ramazan ayının ilk gününde yaşanan bu hain saldırının, terörün hiçbir değer tanımadığının en son örneği olduğunu belirtti.

Çiçek, Başkale ilçesi Gedikbaşı mevkisi yakınlarında konvoya ateş açılması sonucu üç askerin şehit olması nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında, üç askerin şehit olduğu, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer, koruması ve dört askerin de yaralandığı olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Sevgi, kardeşlik, barış ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı Ramazan ayının ilk gününde yaşanan bu hain saldırının, terörün hiçbir değer tanımadığının en son örneği olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

''Son günlerde artış gösteren terör saldırıları, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur, barış ve istikrarını hedef almaktadır. Destansı mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz aziz vatanımızı bölmek isteyen hainler, milletimizin aklıselim ve sağduyusu sayesinde çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır.

Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamaması dileğiyle bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri nefretle kınıyorum. Aziz canlarını birlik ve bütünlüğümüz uğruna feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Saldırıda hafif yaralanan Başkale Kaymakamı Sayın Bilgihan Bayer, koruması ve dört güvenlik görevlimize acil şifalar temenni ediyorum.''

KILIÇDAROĞLU NEFRETLE KINADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dünya pratiği, terörle sonuç alınamayacağı gerçeğinde ittifak etmişken, hala insanlık suçu terörist saldırılarda ısrar edenleri nefretle kınadığını'' bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarındaki terörist saldırıda 3 askerin şehit olması, 4 asker ile Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer ve korumasının yaralanması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, terörün çirkin yüzünü göstermeye devam ettiğini belirterek, saldırıyı kınadı.

Saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''İnsanlık suçu olan bu saldırıda makam aracıyla olay yerinden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ile korumasının da yaralandığı bildirildi. Dünya pratiği, terörle sonuç alınamayacağı gerçeğinde ittifak etmişken, hala insanlık suçu terörist saldırılarda ısrar edenleri nefretle kınıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine üzüntülerimle geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yaralı Mehmetçiklerimizle birlikte, yaralı Kaymakam Bayar ve korumasına da acil şifalar diliyorum.''

TSK’NIN ZAYIFLATILMASI TERÖRÜ TIRMANDIRIYOR İDDİASI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, terörün her geçen gün arttığı bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinin zayıflatılmasının, tartışma konusu yapılmasının, terörün daha fazla artmasına zemin hazırladığını belirtti.

Türker, Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarındaki terörist saldırıda 3 askerin şehit olması, 4 asker ile Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer ve korumasının yaralanması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, hain saldırıda 3 askerin şehit olmasının derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Türker, şehit askerlere rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerinde bulundu.

Aynı saldırıda yaralanan 4 askere, Kaymakam Bayer ve korumasına acil şifalar temennisinde bulunan Türker, şunları kaydetti:

''Terörün her geçen gün arttığı bir süreçte, Türk Silahlı Kuvvetlerinin zayıflatılması, tartışma konusu yapılması, terörün daha fazla artmasına zemin hazırlamaktadır. Hükümetin Bu durumu dikkatle değerlendirmesi ve gereken önlemleri alması zorunludur. Aksi takdirde yüreğimiz daha çok yanacak, daha çok ailenin ocağına ateş düşecektir.''

BBP: HÜKÜMET TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN ADIMLAR ATSIN

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadele konusunda Hükümetin biran önce gerçekçi ve uygulanabilir adımlar atması gerektiğini belirtti.

Destici,  Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarındaki terörist saldırıda 3 askerin şehit olması, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer'in aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralanması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Yüksek Askeri Şura öncesi yaşanan istifaların, Türkiye'nin terörle mücadelede bütünsel bir kararlılık göstermesi gereken bir dönemde gerçekleşmesinin zafiyet görüntüsü vereceğini, sorumsuzca yapılan işlerin sadece terör unsurlarını sevindireceğini ifade eden Destici, Türkiye'nin çok tehlikeli bir sürece doğru hızla sürüklendiğini kaydetti.

Bölücü terör örgütünün, bugün elinden geleni ardına koymadığını belirten Destici
, şöyle devam etti:

''Biz, terörle mücadelenin konsepti değişmeli ve daha seri tedbirler alınmalı diye temennide bulunurken bugün görüyoruz ki terör örgütü adeta konsept değiştirmiş. Her satıhta, her alanda, topyekun bir savaş başlatmış olan terör örgütü karşısında devlet ve millet olarak uyanık ve kararlı olmamız gerekiyor.

Terörle mücadele konusunda hükümet biran önce gerçekçi ve uygulanabilir adımlar atmalıdır. Özel timler, mobil birlikler mücadeleye süratle dahil edilirken, terör unsurlarının şehir yapılanması konusunda da istihbari faaliyetlere hız verilip, bütün satıhta mücadele yapılmalıdır. Caydırıcılık yönü dikkate alınarak idam cezası TCK'ya tekrar konmalıdır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.''

Şehitleri rahmetle anan Destici, başta yakınları olmak üzere kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz Türk milletine başsağlığı diledi.