BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  GÜNCEL

Kral Berlinde polisi zengin etti

Kral Abdullah, Berlin gezisinde polise öyle bir bahşiş verdi ki... Peki ya Türkiye'de?

Abone ol

Kral Abdullah, 7-9 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’e yaptığı ziyaret sırasında, kendisine eşlik eden 10 motosikletli polise toplam 24 bin dolar bahşiş vermiş

Die Welt gazetesi, Kral Abdullah Berlin’den ayrılmak üzereyken, danışmanlarından birinin polislerin şefini yanına çağırarak, kendisine her bir polis için, içinde para bulunan 10 zarf verdiğini, ancak polislerin bu parayı üstlerine verdiklerini yazdı. Polis tarafından yapılan açıklamada da Kral Abdullah’ı kırmamak ve diplomatik usullere uygun hareket etmek amacıyla paranın alındığı ve bir hayır işi için harcanacağı söylendi. Berlin Emniyet Müdürü Dieter Glietsch, paranın, öldürülen polislerin yakınlarına ya da bir yardım kuruluşuna bağışlanacağını açıkladı.

TÜRK POLİSİ'NE YOK
Kral Abdullah’ın Alman polisine 24 bin dolar vermesi, 9-11 Kasım’da yaptığı Türkiye ziyaretinde de bahşiş dağıtıp dağıtmadığı sorusunu gündeme getirdi. İstanbul ve Ankara Emniyeti, Kral Abdullah’ın ziyareti sırasında kendisine eskort görevi yapan Türk polislerine kesinlikle bahşiş vermediğini açıkladı.