BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kral 18. darbeyi de onayladı

Taylan'da 78 yaşındaki Kral 18 darbe ve 16 anayasa değişikliği gördü.

Abone ol

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, dün akşam kansız bir darbeyle hükümeti deviren General Sondhi Boonyaratkalin'in yeni yönetimin lideri olmasını onayladı.

Devlet televizyonundan yayınlanan yazılı açıklamada, "Kralın, ülkede barışın tesisi için General Sondhi'yi İdari Reform Konseyinin başkanı olarak atadığı" bildirildi. Açıklamada, halka sükunet çağrısında bulunulurken, kamu görevlilerinin General Sondhi'nin emirlerini dinlemesi gerektiği kaydedildi.

Kral Bhumibol'un onayıyla, darbecilerin oluşturduğu yeni yönetim olan İdari Reform Konseyine genel anlamda meşruiyet kazandırılmış oluyor. Sondhi, Başbakan Thaksin Shinawatra BM Genel Kurulu için New York'ta bulunduğu sırada dün gece kansız bir darbeye liderlik etmiş ve Tayland'da ordu yönetime el koymuştu.

78 YAŞINDAKİ KRAL 18 DARBE GÖRDÜ

9. Rama olarak da anılan 78 yaşındaki kral, haziranda tahta çıkışının 60. yıldönümünü bir milyon kişinin katıldığı törenlerle kutladı. Kral, ülkesinin en uzun süre tahtta oturan hükümdarı. Kral 9. Rama, tahtta olduğu süre zarfında 21 başbakan gördü. Bu zaman diliminde askerler 18 darbe yaptı. 16 kez anayasa hazırlandı.