BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL

Yüksekovada geline 18 kilo altın takıldı

Yüksekova'da bir işadamı tarafından yapılan düğün aşiret düğünlerini geride bıraktı.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir işadamı tarafından yapılan düğün aşiret düğünlerini geride bıraktı. Yurt içinden ve dışından binlerce kişinin katıldığı düğünde, geline 18 kilogram altın ve milyarlarca lira değerinde hediyeler takıldı.

Geylani soyundan olan Hakkarili işadamı Seyit Vahyettin Geylani'nin 19 yaşındaki oğlu Metin, yine aynı yaştaki Hatice Derinsu ile evlendi. İşadamı Vahyettin Geylani'nin Şemdinli yolu üzerindeki evinde yapılan düğününe yaklaşık 15 bin davetli katıldı. Tüm aşiret liderlerinin yanı sıra Rusya, İran, Irak ve Dubai'den gelen işadamları düğüne katılmak için Yüksekova'ya geldi. İşadamı Geylani, düğünde damada para ve geline takı takılmasını yasaklamasına rağmen başarılı olamadı. Damada para takılmazken gelen misafirler geline 18 kilogram altın dışında, 15 bin dolar değerinde Rado saatler ile 30 bin dolar değerinde Rolex saatler taktı.

Düğün sonunda geline takılan takıların bir bölümü sandıklara bırakıldı. İranlı işadamları, geline ülkelerinin parası olan tümen takarken, Dubai'den gelen misafirin hediyesi gizli tutuldu. Yaklaşık 3 saat süren takı töreni sırasında anonsları yapan bayan yorulunca yerine başkası devam etti. İşadamı Geylani, habercilerin isteği üzerine sadece gelinin üzerindeki takıları gösterdi. Lüks aracıyla düğüne katılan kimi davetlilerin eşleri takılarıyla dikkat çekti.

Bin 200 aracın katıldığı düğün konvoyunun uzunluğu 10 kilometreyi buldu. 3 gün boyunca verilen düğün yemeği için 110 küçükbaş, 10 büyükbaş hayvan kesildi. Bir ton pirinç, 6 bin ekmek, 3 ton hazır su, 10 kilo çay, 3 torba şeker ve 20 bin bardak çayın tüketildiği düğünde 60 kişi görev yaptı. 8 bin kişiye yerde kurulan ve her birinin uzunluğu 500 metreyi geçen 7 ayrı sofrada yemek ikram edildi. Aynı anda 2 bin kişinin halay çektiği düğünde, farklı görüntüler oluştu. Havai fişeklerin atıldığı düğünde barış güvercini uçuruldu.