BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylüler eşyalarını böyle taşıyor

Muş'un Hasköy ilçesinin yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşlar, ihtiyaçlarını eşek sırtında taşıyor.

Abone ol

Hasköy'e bağlı Yarkaya köyünün yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin ihtiyaçlarını eşek sırtında taşıyor.

Yarkaya köyüne 4 kilometre mesafede bulunan 8 hane ve yaklaşık 60 nüfusun ikamet ettiği alanda yol sorunu yaşanıyor. Yolları olmadığı için yüklerini eşek sırtında taşıyan köylüler ulaşım sorunlarının çözülmesini istiyorlar.

Söz konusu bölgede patika yolun dışında herhangi bir yolun bulunmadığını söyleyen Yarkaya Köyü Muhtarı Nevzat Öngan, köylülerin 40 yıldır yol sorunu yaşadığını belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşların adeta kaderine terk edildiğini iddia eden Nevzat Öngan, yaz mevsiminde yüklerini eşek sırtında taşıdıklarını, kış mevsiminde ise zorunlu olmadıkça köy merkezine gelmediklerini kaydetti. Bölgeye yol yapılması için Hasköy Kaymakamlığı'na müracaat ettiklerini ifade eden Öngan, sorununun çözülmesini istediklerini vurguladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ise, daha önce köyde ikamet eden birkaç kişinin o bölgeye gidip ev yaptıklarını ve söz konusu bölgenin mezra olmadığını belirttiler. İl Özel İdaresi'ne herhangi bir yol müracaatında bulunulmadığını da belirten yetkililer, ayrıca İl İdare Kurulu'na da resmi müracaatın olmadığını ifade ettiler.