BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahlat'da internet hızı sinir bozuyor

Ahlat ilçesinde internet hızının düşüklüğü cafe işletmecilerinin yanı sıra vatandaşları da çileden çıkarıyor.

Abone ol

İnternet hızında yaşanan sıkıntı yüzünden birçok internet cafe işletmecisi müşterilerini kaybederken, bireysel kullanıcılar da sıkıntı yaşıyor.

Emrullah Dinç, uzun süreden beri internet cafe işletmecisi olduğunu belirterek, özellikle bu sene anlam veremediği bir şekilde internetin yavaş çalıştığını belirtiyor. Müşteri hizmetlerini aradığında ise; "Hattımızda herhangi bir sorun yok diyip telefonu kapatıyor. Bu duruma acilen artık çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.


Ahlat'ta uzun zamandır internet cafe işletmeciliği yapan Halil Seyitoğlu ise, bu yıl müşteri hizmetlerinden kendisini aradıklarını ve mevcut internet hızımı 8 megabite kadar çıkarabileceklerini söylediklerini ifade ederek "Ben de kabul ettim ve bu hız için ek bir ücret ödemeye başladım. Ne var ki, DSL den önce kullandığımız çevirmeli bağlantı bundan daha hızlıydı. Tüm yükümlülüklerimi yerine getirip faturalarımı zamanında ödüyorum. Yine de vaat edilen hızda hizmet alamıyorum. Bu durumun düzeltilmesi için ilçede imza kampanyası başlatıp ilgili yerlere müracaat edeceğiz" diye konuştu.

İnternet mağdurlarından Murat Çoban ise, bir eczanede kalfalık yaptığını belirterek, tüm işlemlerini internet üzerinden yapıldığını anlattı. İnternet bağlantısında sık sık kopmalar yaşadıklarını ve bağlı bulundukları internet sayfasının ise ancak dakikalar sonra açıldığını belirtti. Bu durumdan hem kendilerinin hem de sıra bekleyen hasta ve hasta yakınlarının muzdarip olduğunu vurgulayarak yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Telekom yetkilileri ise, Ahlat'ta yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek, internetteki erişim hizmetlerinin yaklaşık bir aylık bir zaman dilimi içerisinde normalleşeceğini ,yeni sistem ile birlikte bağlantı hızının dahada iyi olacağı belirttiler.