BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Köşk'ten Yazıcıoğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümene neden olan kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu'nun hangi safhada olursa olsun idari tasarruf ve eylemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ve kamu yönetimi ve hizmetlerinin iyileştirilmesi amacı taşıyan çalışmalar konusunda herhangi bir sınırlama bulunmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın helikopter kazasıyla ilgili belgelerinin, rapor tamamlandıktan sonra geldiğini ve belgelerin Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili ortaya attığı soru işaretleriyle başta Hava Kuvvetleri olmak üzere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dahil birçok kesimden tepki toplayan Devlet Denetleme Kurulu raporuna ilişkin açıklama yaptı.

25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ve yolculuk yaptıkları helikopterin düşmesi nedeniyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki beş kişinin hayatlarını kaybettiği kaza ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatları uyarınca Devlet Denetleme Kurulu tarafından yürütülen çalışmaların tamamlandığını ve hazırlanan 21.01.2011 tarihli İnceleme Raporu'nun; Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına ve Başbakanlığa gönderildiğini belirten Cumhurbaşkanlığı, rapora Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde de yer verildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı, "Hal böyle iken, Raporda yer almayan birtakım hususların, Rapora atfen, bazı basın-yayın organlarında haber yapıldığı, bu suretle hatalı ve yanıltıcı nitelikte yorum ve açıklamalarda bulunulduğu görülmüştür" derken açıklamasına şöyle devam etti:

"DDK ÇALIŞMALARININ SINIRI YOK"

"Devlet Denetleme Kurulu, Anayasal bir denetim organı olarak 'İdarenin hukuka uygunluğunun, düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması' amacıyla Anayasa'nın 108. maddesinde hükme bağlanan kurum ve alanlarda her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeleri yürütmektedir. Bu itibarla, hangi safhada olursa olsun idari tasarruf ve eylemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ve kamu yönetimi ve hizmetlerinin iyileştirilmesi amacı taşıyan çalışmalar konusunda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu bağlamda, Devlet Teşkilatı için bir "dış denetim ve özeleştiri birimi" olan Kurul; kendisine verilen görevleri yetkinlikle -ihtiyaç duyulan her türlü ihtisas ve teknik incelemeler için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uzman ve teknik personelinin Kurul emrinde 2443 Sayılı Kanun uyarınca çalıştırılması suretiyle- sürdürmektedir. Bu çerçevede, hazırlanan raporlar; gereği için Başbakanlığa ve diğer idari ve adli mercilere gönderilmekle birlikte, hukuka uygunluğun, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin en üst düzeyde sağlanması amacıyla kamuoyu ile de paylaşılmaktadır.

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan 30.06.2010 ve 29.12.2010 tarihlerinde istenen bilgi ve belgelere ilişkin yazı, Raporun kamuoyuna duyurulmasından sonra, 31.01.2011 tarihinde intikal etmiştir. Gönderilen bilgi ve belgeler, Kurul tarafından değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucu, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiştir."