BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,44
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'da neler değişecek?

Nisan ayında Google'ın CEO'su değişiyor. Şirketin kurucularından Larry Page başa geçiyor. Peki bu nasıl bir değişikliğe yol açacak?

Abone ol

Google CEO'su Eric Schmidt Nisan ayında görevini şirketin kurucularından Larry Page'e bırakacak. Google'ın üst yönetiminde yaşanacak bu değişikliğin nasıl sonuçlar doğuracağı merak ediliyor.

38 yaşındaki Larry Page ile çalışmış olan kişiler yeni CEO'nun Eric Schmidt'ten çok farklı bir karaktere sahip olduğunu dile getiriyorlar.

Birçok yönden, kendisinin de hayranı olduğunu dile getirdiği, Apple CEO'su Steve Jobs'a benzetilen Larry Page'in iradesi kuvvetli, zaman zaman kaba ve sabırsız olabilen bir yapıya sahip olduğu ve mühendisleri zorlamaktan çekinmediği belirtiliyor.

En Büyük Sıkıntısı

Larry Page'in en büyük sıkıntısının bürokrasi olduğu dile getiriliyor. Page'in çabucak gerçekleşmesini istediği projeler için bürokrasiyi delip geçebildiği ve bazı kuralları esnetebildiği de söyleniyor.

Larry Page'in bugüne kadar imza attığı projeler arasında Gmail ve Chrome tarayıcı bulunuyor. Page ayrıca şirketin YouTube'u satın almasında da önemli bir rol sahibiydi.

Şirkete yakın kesimler, Larry Page'in önderliğinde Google'ın daha agresif bir yapıya sahip olacağı ve kısa zaman içerisinde yeni projelerin ortaya çıkacağını iddia ediyor.