BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  SAĞLIK

Koronavirüsten ölenlerin sayısı 1018'e yükseldi görevden almalar başladı

ÇİN'de koronavirüsten ölenlerin sayısı hızla yükseliyor. Öte yandan Çin yönetimi, virüsle mücadelede başarısız oldukları gerekçesiyle üst düzey isimleri görevden almaya başladı.

Abone ol

Çin'de Aralık ayında ortaya çıkan son koronavirüs dünyanın birçok ülkesine yayılırken aşı geliştirmek için zamana karşı verilen yarış tıp teknolojilerinin sınırlarını zorluyor.

Yeni tip Koronavirüsü 2019-nCoV nedeniyle ölenlerin sayısı 1018’e ulaştı. Dünya Sağlık Örtünü’nün verilerine göre vaka sayısı ise 43 bini aştı. Çin’in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarından yayıldığı belirlenen virüsle mücadelede başarısız oldukları gerekçesiyle bazı üst düzey yetkililer görevden alındı.

Wuhan’ın başkenti olduğu Hubei eyaletindeki sağlık komisyonunun başkanı ve bölgede faaliyet gösteren Kızıl Haç’ın direktör yardımcısının da işini kaybeden isimler arasında olduğu belirtildi. Görevden alınan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı ve gerektirdiği takdirde Komünist Parti tarafından ceza verileceği açıklandı.

Dün, Hubei’de 103 kişinin öldüğü, bunun virüs patlak verdiğinden beri bir günde kaydedilen en yüksek rakam olduğu belirtildi. Eyalette ayrıca bir günde 2 bin 97 yeni vaka kaydedildi. Ölen 1018 kişiden 1016’sı Çin’de hayatını kaybetti. Çin dışında Hong Kong ve Filipinler'de birer kişi hayatını kaybetmişti.

Virüs, Çin haricinde şu ana kadar 24 ülkede 319 kişide görüldü. 

Çin virüsü aşısında son durum ne?

Hükümetler, araştırma enstitüleri, ilaç sanayi ve sivil toplum kuruluşları, virüsün kontrol altına alınması için çok ciddi miktarda para ve kaynak aktarıyor. Bu tarz durumlarda aşının geliştirilmesi genellikle yıllar sürüyor. Ancak araştırmacılar, kullanılan yeni teknikler sayesinde aşının çok daha kısa bir sürede geliştirilebileceğini düşünüyor.

Şu anda Çin virüsü için 4 ayrı araştırma umut vaadediyor. Ancak bu çalışmalar sonunda elde edilecek aşı için en yakın süre 6 ay... 

TRUMP : HAVALAR ISININCA BİTİR

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'deki yeni tip koronavirüs salgınını değerlendirdi. Çin'in virüs salgınıyla ilgili gayet profesyonelce davrandığını vurgulayan Trump, "Çin'in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla koronavirüs de bitmiş olur" diye konuştu.