BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Korkunç yangın için başkandan şok iddia!

Bugün sabah saatlerinde Zeytinburnu'nda bir fabrika başlayan yangın için Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen kundaklama olabileceğini söyledi...

Abone ol

Zeytinburnu Çırpıcı'da bulunan Akın Tekstil fabrikası alanı içinde yer alan yediemin deposu saat 09:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Bölgeden çok sayıda itfaiye takımlarının katıldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında gökyüzüne yükselen dumanlar Anadolu Yakası'ndan bile görüldü.

Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 68 atölyenin yangından etkilendiğini ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yangının kundaklama olduğunu duyduğunu belirtti.

Yangın sırasında fabrikalar içinde bulunan malzemeler dışarı çıkartılmaya çalışılırken çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına başladı. Fabrika'nın içinde bulanan üretim tesislerinde karton, kağıt iplik ve benzeri üretim yapan 20'ye yakın firma bulunduğu öğrenildi. Saat 09.00 sıralarında içerinden patlama sesleri yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANI: KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DUYDUM

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul'u duman altında bırakan yangınla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

Erzen, incelemeleri sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Kundaklanma olayı olabilir mi" sorusuna Başkan Erzen, "Yanan depoların içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların buradan aslında kaldırılması lazım. Olayın kundaklanma olduğunu da duydum. Yaklaşık bir hafta önce de aynı yerin yanması da bunun olduğunu gösteriyor. Ama kundaklamayla ne elde edilir bilmiyorum" dedi.

MÜHÜRLENMEYE BAŞLADI

Erzen, geçtiğimiz hafta aynı yerde yangının çıktığını hatırlatarak, "Aldığımız bilgiye göre zaten buralar eski fabrikalar. İçerde tekstil fabrikaları var. Şimdi onlar fabrika olarak çalışmıyor ama iplik depoları var daha önce de yangın çıkmıştı ve yediemin deposundan çıktığı tahmin ediliyor. Yaralı ve can kaybının olduğu söylenmiyor. Neden kaynaklandığı yönünde de bilgi yok. Bu firmaların içinde 8 tane ruhsatlı firma var. Diğerleri de mühürlenmeye başladı ama insanlar dinlemiyor" ifadelerini kullandı.