BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İtfaiyeciler son anda kurtuldu

Zeytinburnu'nda bir kumaş fabrikasında çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerinden 4'ü alevlerin çatıyı sarmasına saniyeler kala çatıdan inerek canlarını kurtardı.

Abone ol

Zeytinburnu'ndan bu sabah İstanbul'un dört bir yanından görülebilen siyah duman yükseldi. Merter ile Veliefendi Hipodromu arasında E-5'in sahil yönünde büyük bir yangın çıktı. Saat 08:30'da Akın Tekstil'e ait eski tekstil fabrikasında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Geniş bir alanı kaplayan fabrika binasının tamamı alevler içinde kaldı. Avrupa yakasındaki tüm itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi, yangına müdahale edildi.

İTFAİYE ERLERİ SON ANDA KURTULDU

Çatıya çıkan itfaiye erleri soğutmu çalışması yaptı. İşte o çalışmayı yapan İtfaiye erlerinden 4'ü alevlerin çatıyı sarmasına saniyeler kala çatıdan inerek canlarını kurtardı. İtfaiye ekiplerinin çatıdan inmesinden kısa bir süre sonra alan alevler içinde kaldı.

BİR ÇOK FARKLI FİRMA TARAFINDAN KULLANILIYOR

Bir süre önce Silivri tarafında yeni fabrikasına taşındığı öğrenilen ve ağırlığı tekstil işletmeleri olmak üzere bir çok şirket tarafından kullanılan fabrikada, tekstil hammadesini oluşturan kimyasallar ve kumaşlar yangının söndürülmesini zorlaştırdı. Fabrikanın hipodrom tarafında kalan kısmının iki farklı su firması tarafından depo olarak kullanıldığı öğrenildi. Bu bölümdeki yangın daha kolay kontrol altına alındı. Fabrika çevresinde bulunan depolar da boşaltıldı. İtfaiye ekipberi yangının bu binalara sıçramasına engel oldu.

KUMAŞ PARÇALARI GÖKYÜZÜNE UÇTU, UFAK PATLAMALAR YAŞANDI

Yangında tutuşan kumaş parçalarının küçük patlamalar sonucu yanarak gökyüzüne uçtukları görüldü. Fabrika çatısında zaman zaman ufak çaplı patlamalar yaşandı. Koyu siyah renkteki duman saatler boyunca gökyüzüne yükseldi. Yaklaşık 2 saattir süren yangının ardından fabrika kullanılamaz hale geldi.